BTS İzmir Şubesi, üye ve yöneticilerine yönelik sürgün, baskı ve özelleştirme politikasına karşı sürdürdüğü oturma eylemine 50'nci haftada da devam etti.

Demiryolu işçileri 50 haftadır eylemde

BİRGÜN EGE

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, baskılara karşı düzenlediği oturma eyleminin 50’nci haftasında Alsancak Garı önünde bir araya geldi. Eyleme HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı. BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, sendika yöneticileri ve üyelerine isnat edilen suçların tamamı sendikal mücadele kapsamında yapılan eylem ve etkinlikler olduğunu söyledi.

BTS üyelerinin sendikal faaliyet kapsamında eylem ve etkinliklerden dolayı aldığı cezaların iptal edildiğini belirten Akyol, “Sendikamızın özellikle son süreçte özelleştirmeye, sürgünlere baskılara, ihraçlara, yolsuzluklara, liyakatsiz atamalara karşı yüksek sesle itirazı, kamuoyunu bilgilendirmesi birilerini rahatsız etmektedir. Bu cezalar esastan da iptal edilecek çünkü biz biliyoruz ki biz haklıyız biz kazanacağız. Bilinmelidir ki hiçbir üyemiz, bu baskı ve hukuksuzluk karşısında yalnız kalmamış ve kalmayacaktır” dedi.

demiryolu-iscileri-50-haftadir-eylemde-960756-1.

Akyol, şunları söyledi: “Bizler buradan bir kere daha ilan ediyoruz ki, baskılara sürgünlere liyakatsiz atamalara karşı, özelleştirmeye karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. İşimize aşımıza çalıştığımız kuruma sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hukuku, adaleti, barışı, laikliği, demokrasiyi kazanmak için sokak sokak, meydan meydan, işyeri işyeri kol kola, omuz omuza demokratik mücadele hakkımızı kullanacağız. Baskılar bizi yıldıramaz.”
Murat Çepni ise sendikaların halkın ve emekçilerin en büyük güvencesi olduğunu belirterek, “50 haftadır sürgünlere, baskılara ve özelleştirme politikalarına karşı bir direniş gerçekleştiriliyor. Bu direniş kıymetli bir direniş, bu direniş zulme karşı yolsuzluk, hırsızlık, talan siyasetine karşı ne yapmamız gerektiğini hangi yoldan gitmemiz gerektiğini gösteren bir direniştir. BTS ortaya koyduğu pratikle halkın emekçinin sendikaların nasıl olması gerektiğini gösteriyor” diye konuştu.