Demokrasi güçleri Gülmen ve Özakça için ayakta

ZEYNEP KURAY

Demokrasi Güçleri, hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve açlık grevlerinin 90’inci gününü geride bırakan emekçiler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması ve taleplerinin derhal kabul edilmesi için Kadıköy Süreyya Operası önünden Khalkedon Meydanı’na yürüdü. “KHK’lar gidecek biz kalacağız” diye haykıran yüzlerce insan, bu zulme boyun eğmeyeceklerinin mesajını verdiler.

Hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve açlık grevlerinin 90’inci gününü geride bırakan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması ve taleplerinin kabul edilmesi için İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı eylem düzenlendi. İstanbul’da Kadıköy ‘de bir araya gelen demokrasi güçleri OHAL ve KHK zulmün sonlandırılması için Süreyya Operası’ndan Khalkedon Meydanı’na yürüdü. İhraç edilen KESK üyelerinin ön saflarda yerini aldığı yürüyüşte, üzerinde Gülmen ve Özakça’nın resimlerinin bulunduğu tişörtler giyildi; hep bir ağızdan, “Nuriye, Semih yalnız değildir”, “KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “Nuriye, Semih serbest bırakılsın”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Zulme boyun eğmeyeceğiz”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları atıldı. Çevredeki yurttaşların alkışlarla destek verdiği yürüyüşte ; insanca, onurlu bir yaşam talebi damgasını vurdu. Hukuksuz bir şekilde işlerinden ihraç edilen emekçilerin direnişlerine sahne olan Khakedon Meydanı’na gelen kitle, burada, “ Nuriye ve Semih serbest bırakılsın, işlerine geri dönsünler” yazılı pankartını açtı. Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatlarından Ebru Timtik okudu.

‘GÜLMEN VE ÖZAKÇA TÜM EMEKÇİLER İÇİN DİRENİYOR!’

Timtik, açlıkla terbiye edilme dayatmasına karşı umudun, boyun eğmemenin inancı ile direnerek işlerini geri isteyen kamu emekçileri Gülmen ve Özakça’nın 90 gündür açlık grevi ile seslerini duyurmaya çalıştığını hatırlattı. Gülmen ve Özakça’nın her gün biraz daha ölüme , sakat kalmaya yaklaştığına dikkat çeken Timtik, “ Nuriye ve Semih her türlü hak arama ve itiraz yolu kapatılan bir ülkede, tüm emekçilerin haklarının verilmesi için direnme haklarını kullanıyorlar” dedi. Timtik, hukuksuz bir şekilde tutuklanan Gülmen ve Özakça cezaevinde açlık grevlerini sürdürürken, Ankara Yüksel Caddesi’nde işlerine geri dönmek için direnen Veli Saçılık ve Acun Karadağ’nın her gün polislerin işkence ve saldırısına uğradığını vurguladı. Veli Saçılık ve Acun Karadağ’a yapılan işkencelerin soruşturulmasını isteyen Timtik, “ Nuriye, Semih ve KHK’lar ile ihraç edilen tüm emekçiler işlerine geri iade edilsin, OHAL kaldırılsın, KHK’lar iptal edilsin, Nuriye ve Semih serbest bırakılsın, talepleri kabul edilsin” dedi.

Katılımcı kurumlar: İHD, TİHV, ÇHD, ÖHD, ÇAG, HDP, HDK, CHP, Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu, KESK İstanbul Şubeler Platformu, Barış Bloku, ÖDP, Proleter Devrimci Duruş, Halkevleri, Halk Cephesi, Grup Yorum, Sanat Meclisi, Gençlik Federasyonu, SYKP, Devrimci Hareket, Emep, Kaldıraç, TKİ, TOHAV, Direnişler ve Dayanışma Platformu, BDSP, AKA-DER.