Sendikaları aleyhine açılan kapatma davasını protesto etmek ama

İzin vermeyeceğiz!

Sendikaları aleyhine açılan kapatma davasını protesto etmek amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında dün onbinlerce Egitim Sen üyesi alanlara çıktı. ANKARA: Ziya Gökalp Caddesi'ndeki Eğitim-Sen Ankara 1 Nolu Şube önünde toplanan sendika üyeleri, "Eğitim Sen kapatılamaz", "Anadil hakkımız engellenemez" sloganları attılar.

Sendika üyeleri daha sonra Eğitim Sen Genel Merkezi'ne yürüdü. Burada bir konuşma yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Yüzbinlerce eğitim ve bilim emekçisinin sesi olarak, her zaman bilimi ve bilimsel doğruları savunduklarını, karanlık düşüncelere karşı bilimi kullanarak mücadele ettiklerini" söyledi. "Anadilin, eğitim süreçlerinde ve yaşam alanlarında kullanılmasının ayrımcı değil, birleştirici bir insan hakkı olduğuna inandıklarını" dile getiren Dinçer, şunları söyledi: "Yarın (bugün), Türkiye için, Türkiye demokrasisi için yeni bir milattır. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nda görülecek olan kapatma davası, Türkiye'yi bir yol ayrımına getirmiştir. Türkiye ya akıldan, bilimden ve demokrasiden yana taraf olacak ya da geçmişte yaşanan hataları tekrar ederek, karanlığa mahkum olacaktır."

İSTANBUL: Sultanahmet'de Ayasofya önünde toplanan sendika üyeleri "Eğitim Sen'i kapattırmayacağız" pankartıyla Mehmet Akif Ersoy Parkı'na yürüdü. Yağmura rağmen yüzlerce öğretmenin katıldığı eylemde Eğitim Sen şubeleri adına ortak açıklamayı okuyan 8 No'lu Şube Başkanı Haldun Özkan, sendikanın her toplumsal olayda taraf olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti. KESK Yönetim Kurulu üyesi Sevgi Göğçe de "Eğitim_Sen'in güneşini kimse söndürnemeyecek" dedi. Eylemde "Anadil bölmez bütünleştirir" sloganı atıldı.

İZMİR ; Konak Meydanı'nda toplanan Eğitim Sen İzmir Şubeleri adına konuşan 1 No'lu Şube Başkanı Mahir Ulus, "AKP hükümetinin asıl yapmak istediği kamusal alanı ticarileştirmektir. Ve burada Eğitim Sen hükümetin önünde büyük bir engeldir. Aslında anadilde eğitime karşı değiller. Yoksa Kopenhag kriterlerinin altına imza atmazlardı. İkiyüzlülük yapıyorlar" dedi.

BATMAN "Eğitim Sen kapatılamaz" pankartı açan eğitimciler sendika binasından Sanat Sokağı'na kadar yürüdü. Sendika üyeleri, davul zurna eşliğinde halay çekip, kapatma davasını protesto etti.

MARDİN: Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yapılan protesto eylemine çocuklar da katılıp anadilde eğitim isteyen sloganlar attı. ERZİNCAN: Eğitim Sen Erzincan Şubesi'nin düzenlediği eylemde, sendikanın kapatılmasının asla kabul edilmeyeceği belirtildi. TOKAT: Eğitim Sen Turhal Temsilciliği'ne bağlı 50 eğitim emekçisi Turhal 2 No'lu Sağlık Ocağı önünde kapatma davasını ve kadrolaşmayı protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

MERSİN: Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan grup adına açıklamayı yapan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Orhan Yıldırım, "Türkiye demokrasisi açısından son derece önemli bir sürece denk gelen kapatma davasında ortaya çıkacak sonuç, gelecekte demokrasiden, özgürlüklerden yana tutum alıp alınmayacağının belirlenmesi açısından önemlidir" dedi.

GEBZE: Eğitim Sen Gebze Şubesi üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Orhan Kaya, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğünü güçlendirecek bir karar vereceğine inandıklarını söyledi.

BALIKESİR: Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Eğitim Sen üyeleri adına açıklama yapan Şube Başkanı İsmail Şahin, "Bizler sadece Eğitim Sen'e değil bilime, demokrasiye ve geleceğimize sahip çıkıyoruz" diyo konuştu. MUŞ: Belediye Binası önünde toplanan Eğitim Sen üyeleri anadilde eğitimi savunan sloganlar attı. Eyleme CHP Milletvekili M.Şerif Ertuğrul da destek verdi. Can Gazalcı, İnan Gedik - Nezahat Alkan - Elçin Yağız - Umut Koşan - Aktan Uslu-Recep Okuyucu - Eşref Kaplan -Yahya Altıntaş - Emrullah Özbey