23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda konuşan iktidar mensupları, Meclis’i işlevsizleştirdiğini, demokratik katılımı sekteye uğrattığını unuttu, Türkiye’nin özgürlüklerle dolu olduğunu öne sürdü.

Demokrasi yok klişe söz çok

Politika Servisi

Bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı daha demokrasinin olmadığı, alışılmış görüntülerin eşliğinde geçti. Siyasiler, koltuklarını çocuklara bıraktı. İktidar mensupları, çocuklar gelecek kaygısı duymuyormuş gibi yaparak, klişe cümlelerini tekrar etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Millet Bahçesi’nde 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği’ne katıldı. Erdoğan, konuşmasında çocuklara öğütler verdi. “Çocukların kulakları bomba sesleri ile değil, burada olduğu gibi akranlarının neşeli sesleriyle çınlamalıdır” diyen Erdoğan, tek adam rejimini inşa etmemiş gibi, şunları söyledi: “Yarın hayatın farklı alanlarında söz etki, yetki sahibi olduğunuzda sakın ola zamana yenik düşmeyin sakın ola kirlenmeyin ailenize arkadaşlarınıza okulunuza sıkı sıkıya sahip çıkın. Teknolojinin imkanlarını kullanın ama asla onun esiri olmayın.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Meclis’teki 23 Nisan oturumunda konuştu.

TEK ADAM REJİMİNİ KALDIRACAĞIZ

“Hakkın, hukukun, adaletin bir kişinin iki dudağı arasında olduğu bu baskıcı dönemin sonu yaklaşmaktadır" diyen Kılıçdaroğlu, "TBMM’ye sunulan, milletvekillerine verilen kanun tekliflerinin tek elden çıkması, ahlaki vicdandan yoksun olması ve düşünülmeden kabul edilmesi yanlıştır. Bu Meclis 100 yıl önce tüm fikirlerin birlikte tartışıldığı bir Meclis’ti. Bir yandan da işgal güçlerine karşı savaşıyordu. Biz de tek adam rejimini dünyaya örnek olacak şekilde demokrasi ve sandık yoluyla ortadan kaldıracağız. Siyasi görüşü ne olursa olsun kimsenin ötekileştirmeyeceği, yönetim erkinin hesap vereceği günler yakındır. Mücadelemiz tek bir çocuğun bile yatağa aç girmeyeceği bir gelecek içindir” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise TBMM Genel Kurulu’nda 23 Nisan özel oturumunda Türkiye’nin yeni dünya düzeninde söz ve iddia sahibi olacağını savundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara Etimesgut’ta düzenlenen çocuk şenliğine katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 23 Nisan’ın çok önemli bir mesaj olduğunu kaydederek, “Ne yazık ki hala bir mesaj olarak düşünüyoruz bunu. Tam uygulamaya geçirmedik. O da ne? ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ sözü. Eksiklerimiz var demokrasiyle ilgili, özgürlüklerle ilgili. Ama bunları da hep birlikte tamamlayacağız, başaracağız ve günün sonunda 100 yıllık Cumhuriyet’imizi önümüzdeki yüzyıla en iyi şekilde, hep birlikte hazırlayacağız” dedi.