TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube seçimlerine katılan Demokrat Mühendisler, “Umut ve kararlılıkla mücadele etmeye hazırız” mesajı verdi

Demokrat Elektrik Mühendisleri: Umut ve kararlılıkla mücadeleye hazırız

İsmail ARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi 25’inci Olağan Genel Kurulu 15 Şubat'ta gerçekleştirilecek. ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleştirilecek genel kurulun ardından seçim 16 Şubat Pazar günü EMO hizmet binasında yapılacak. Umut ve kararlılıkla mücadele etmeye hazırız diyen ve EMO Ankara Şubesi yönetimine aday olan Demokrat Mühendisler BirGün’e konuştu.

Demokrat Mühendisler grubunun EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkan adayı Ömürhan Soysal, “Meslek odalarının genel kurul dönemleri oldukça kritik bir önem taşıyor. 1970’li yıllardan bu yana TMMOB ve bağlı odalarının devam edegelen toplumcu kimliği çok önemlidir. Mühendislik projelerinin rant uğruna değil insan yararına üretilmesi için mücadele etmek, meslektaşının çıkarını kamusal fayda düzleminde değerlendirmeyi meslek odalarının asli işlevi olarak görüyoruz” diye konuştu.

KARARLILIKLA MÜCADELEYE HAZIRIZ

‘Demokrat Mühendisler’in oda yönetimlerinde bulunması Kanal İstanbul gibi talan projelerine karşı mücadelenin anahtarı olduğunu söyleyen Soysal, “Biz Demokrat Mühendisler olarak geçtiğimiz iki yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz eğitimler, etkinlikler ile üyelerimizle buluştuk. Aktif olarak ülkemizdeki demokrasi mücadelesine omuz verdik. Hem meslek alanlarımızdaki sorunlara çözümler üretip hem de toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmek için mücadele ettik. Önümüzdeki dönemin geçtiğimiz döneme göre daha zor olduğunun bilincindeyiz. Bu umut ve kararlılıkla mücadele etmeye hazırız” diye konuştu.

MESLEKTAŞLARIMIZ KENDİNİ YALNIZ SANMASIN

Demokrat Mühendisler listesinde yönetim kurulu adayı olarak yer alan ve listenin en geç isimlerinde Ciran Gezik ise ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik duruma da dikkat çekerek “Ülkemizde her geçen gün işsizlikle ve gelecek kaygısıyla mücadele etmek zorunda kalan, düşük ücret basta olmak üzere çalışma hayatında çok fazla soruna maruz bırakılan meslektaşımızın sayısı ciddi bir artış göstermekte. Bu kadar problemin ortada olduğu bir tabloda meslek odalarının önemi, kıymeti her geçen gün daha fazla anlaşılmakta” dedi.

GENÇ MÜHENDİSLER AĞIR ŞARTLARLA KARŞILAŞIYOR

Demokrat Mühendisler’den EMO Yönetim Kurulu üyeliğine aday olan Betül Çağlar kadınların çalışma hayatında ayrımcılığa maruz bırakıldığını belirterek, “Biz kadın ve mühendis olarak, yüz yüze kaldığımız bu sorunlarla mücadele edeceğiz. Her geçen yıl kontenjanları artırılan üniversitelerin, eğitim kalitesi gitgide düşmektedir.Bugün üniversiteden mezun olan genç mühendisler işsizlik, güvencesiz çalışma koşulları, esnek ve yoğun çalışma gibi ağır şartlarla karşılaşmaktadır” diye konuştu.

İŞSİZLİK ORANI ARTIYOR

Demokrat Mühendisler listesinden EMO Yönetim Kurulu adayı olan Taner Özden ise artan genç işsizliğe dikkat çekti. Özden, “EMO profil araştırmalarına bakıldığında üyelerimiz arasında işsizlik oranı 2009’da yüzde 9,1 iken 2016 yılında yapılan araştırmalarda ise yüzde 18,7 ye yükselmiş. 2020 yılı için ise tablonun daha vahim olacağını düşünüyoruz. Bu gerçeklikle cesaretle yüzleşecek ve kurumsal yetkilerimiz çerçevesinde meslek alanlarımızdaki istihdamı artırmaya yönelik girişimlerde bulunmaktan çekinmeyeceğiz” dedi.