Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Milletvekili Cemal Enginyurt’un Latif Şimşek’le yaşadığı gerginlik ve darp olayı ardından ilk kez konuştu. Uysal, Enginyurt hakkında ihraç sürecinin başlatılmayacağını söyledi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’dan Cemal Enginyurt açıklaması: İhraç süreci yok

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un bir yakınının Latif Şimşek'i darp etmesiyle ilgili konuştu. Uysal, ihraç sürecinin başlatılıp başlatılmayacağı sorusuna, “Hayır, böyle bir sürecimiz yok yanıtını verdi.

Uysal, Enginyurt’un yayında TV100 kanalındaki canlı yayınına giden bir kişinin Latif Şimşek'i darp etmesiyle ilgili ilk kez konuştu.

Medyablok’ta yer alan habere göre, “Cemal Enginyurt hakkında ihraç süreci başlatılacak mı?” sorusunun yöneltildiği Uysal, “Hayır, böyle bir sürecimiz yok” yanıtı verdi.

Uysal, “Yapılan hareketin arkasında mısınız?” sorusunu ise, “Soru bir defa soru değil. Anlamaya çalışıyoruz, değerlendirme yaparız” diye cevapladı.

NE OLMUŞTU?

TV100'de yayınlanan Gündeme Dair programına konuk olan DP Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma yaşanmış, Enginyurt, Şimşek'in üzerine yürümüştü. Gerginlik üzerine canlı yayına ara verilirken bu sırada Enginyurt’un yanında gelen Emrah Topal, Latif Şimşek’i darp etmişti.

Enginyurt’un koruması olmadığını belirten Topal, verdiği ifadenin ardından tutuklanmıştı.