jstanbul Barosu Başkanlığı, Devrimci İşçi I Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedeasyonu...

UFUK KOŞAR
İstanbul Barosu Başkanlığı, Devrimci İşçi I Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedeasyonu F Tipi Cezaevlerinde yaşanan tecrit ve hak ihlalleri konusunda ortak bir basın toplantısı düzenledi.

F tipi cezaevlerinde yaşanan tecrit ve izlos-yonla ilgili dün Taksim Hill Otel de gerçekleştirilen basın açıklamasında hükümetin söz yerine somut atılması istendi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Gençay Gürsoy, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği adına (TMMOB) Tores Dinçöz, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedeasyonu dönem sözcüsü Dursun Yıldız'ın hazır bulunduğu toplantıda ortak basın açıklamasını yapan İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, F tipi cezaevlerinde yaşanan olaylarla ilgili sergilenen duyarlılığın insan haklarına özgü bir yaklaşım olduğunu söyledi. Kolcuoğlu, "Sorunla ilgili duyarlılıklarını sergileyen kuruluşlar olarak, çözüme dair öneriler geliştirip, sorunun köktenci çözümünün takipçisi olma kararlılığımızı sürdüreceğiz" dedi. Ölümün tecride son vermediğini de ekleyen Kolcuoğlu, "Yaşamı tahkim etmek zorundayız" dedi.

'CEZALARA SON!'
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'de, sorunun acil çözümlenmesi gerektiğini, sorunun çözümü konusunda sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin çözümlerinin açık olduğunu, 1 saatin bile önemli olduğu söyleyerek, konun muhattapları olarak he türlü yapabileceklerini ifade etti.

TTB Genel Başkanı Gençay Gürsoy da, ölüm oruçlarını benimsemediklerini am ortada bir yaşamın söz konusu olduğunu söyleyerek Tekirdağ F tipi cezaevinde gerçekleştirdikleri gezinin izlenimlerinden bahsettti. Tekirdağ F tipi cezaevindeki mahkumların sosyal yoksunluk çektiğini belirten Gürsoy, cezaevlerindeki fiziksel koşulların rahatlatılması için çalışmaların yapılmasını, mahkumlar üzerinde uygulanan disiplin cezalarına son verilmesi gerektiğini söyledi.

KESK adına açıklama yapan Dursun Yıldız da, AKP hükümetinin insani bir adım atması gerektiğini, atılacak adımdan sonra çözümlerin geleceğini belirtti.

Açıklamaların ardından heyet Avukat Behiç Aşçı'yı evinde ziyarete gitti.