Geçtiğimiz günlerde ÖDP üyelerine yönelik yapılan operasyonlarda, gözaltına alınan kişiler için ÖDP Artvin İl Başkanlığı, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek operasyonları kınadı.

"Demokratik muhalefet üzerindeki baskılara son verin"

DİLAN ŞAHİNBAŞ dlansahinbas@gmail.com

İki gün önce evleri basılarak gözaltına alınan ÖDP İzmir'de MYK üyesi Onur Kılıç, Denizli parti yöneticisi Cihangir Köroğlu ve Balçova üyesi Necati Özdemir için ÖDP Artvin İl başkanlığı basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Parti İl Başkanı Sercan Dede yapılan operasyonları kınadı.

Sosyal medya operasyonunun amacınım iktidara karşı mücadele yürüten herkesi ‘terörist’ ilan etmek olduğunu söyleyeb Dede, “Tüm bunlar iktidarın acizliğinin, hukuksuzluğun, icraatin nasıl keyfileştiğinin bir göstergesidir” dedi.

Açıklamaya, “Dikkat çekilmesi gereken noktalardan birisi de İzmir’de her fırsatta MYK üyemiz Onur Kılıç’ın neden gözaltına alındığıdır. Onur, en son ‘sosyal medya kumpası’ nedeniyle gözaltına alınmıştı. Onur, kendisine ait olmayan, özel olarak provokasyon yapmak üzere açılmış olduğu belli olan, hesabın paylaşımlarından sorumlu tutulmuştu. Bu kumpasın sonucunda günlerce gözaltında tutulduktan sonra, aylarca da İzmir’den çıkma yasağı cezasına çarptırılmıştı” diyerek devam eden Başkan, Onur Kılıç’ın İzmir’de özel bir hedef haline getirildiğini vurguladı.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle ÖDP üyelerine ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasının yapılmasının ayrı bir garabet olduğunu dile getiren Dede, “Bu keyfiliğe, zorbalığa, hukuksuzluğa asla teslim olmayacağız” diyerek, demokratik muhalefeti, ‘terörle ilişkilendirmeye’ yönelik bu hukuksuz çabanın yeni olmadığına değindi.

“Bilindiği gibi FETÖ yargısı da yıllarca benzer yöntemlerle operasyonlar gerçekleştirmekteydi.

Bu operasyonlar seçim sürecinden bağımsız kabul edilemez. Doğrudan muhalefeti etkisizleştirmeye yönelik seçim manevralarıdır. Bu operasyonlar siyaset yapma hakkına yönelik bir saldırıdır. Başka kılıkta bir seçim hilesidir” diyerek basın açıklamasına devam eden Sercan Dede, “Onur Kılıç’ı, Cihangir Köroğlu’nu, Necati Özdemir’i ve aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan herkesi derhal serbest bırakın ve demokratik muhalefet üzerindeki baskılara son verin” diyerek açıklamayı sonlandırdı.