Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı, Diyarbakır'da bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk ve Türkiye Barışını Arıyor Konferansı'nın katılımcılarından Prof. Dr. Büşra Ersanlı...

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı, Diyarbakır'da bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk ve Türkiye Barışını Arıyor Konferansı'nın katılımcılarından Prof. Dr. Büşra Ersanlı, PKK'nin Tunceli'de jandarma karakoluna saldırmasının ve ordunun 50 bin askerle operasyona başlamasının ardından," Demokratik seçim için silahlar sussun" dediler. Bianet'in haberine göre, DTP yöneticisi, Mersin bağımsız milletvekili adayı Orhan Miroğlu da şiddetin seçimlerde bağımsız aday projesini zedeleyeceğine dikkat çekti. Tunceli'de öldürülen askerlerin ailelerine başsağlığı dileyen Miroğlu "Arzumuz operasyonların durması, şiddet eylemlerinin gerçekleşmemesi. Seçim sürecinin selametle sonuçlanması buna bağlı" dedi. Miroğlu, bağımsız aday projesinin bir arada yaşama arzusu olduğunu, şiddetin bu projeyi tehlikeye attığını vurguladı.

MİLİTARİZM YÜKSELİYOR
Prof. Dr. Ersanlı, ABD'nin "terörle savaş" kavramını küresel düzeni istediği yönde belirlemek için kullandığı bir muğlaklıkla tanımladığını, istediği yerde, istediği çatışma ihtimalini elinde tuttuğunu belirtiyor. PKK'nin tavrının da bu muğlaklığa uygun bir hal aldığını, ABD'nin bölgedeki planlarına entegre olmuş göründüğünü, DTP'nin bağımsızlarının Meclis'e girmesinin engellenmeye çalışıldığını söylüyor.