Neredeyse her gün istismar edilen çocuklar, şiddet karşısında çaresiz kalan kadınlar, doğa tahribatı gibi haberler ile karşılaşıyoruz. Bu sorunlarla mücadele eden kitle örgütleri bağış kampanyası başlattı

Demokratik toplum örgütlerinden değişim için sosyal bağış hareketi

SERBAY MANSUROĞLU @serbaymansur

İstanbul’da Sosyal Bağış Hareketi kampanyasının ön tanıtımı yapıldı. Aralarında TEGV, Koruncuk Vakfı, Bilim Kahramanları Derneği, Darüşşafaka Cemiyeti, KAÇUV, Hayata Destek Derneği, WWF, TEMA, KEDV, ÇEKÜL, AÇEV, AKUT, TOÇEV, Tohum Otizm Vakfı ve ASHOKA olmak üzere toplam 15 demokratik toplum kuruluşu, toplumsal sorunların çözümü ve değişim için destek çağrısı yaptı. MarjinalSosyal’in öncülüğünde başlatılan Sosyal Bağış Hareketi, Türkiye’de Facebook üzerinden bireysel bağış ve sivil toplum kuruluşu bilincini artırmayı hedefliyor. “Biriniz Hepimiz İçin” sloganıyla başlayan “Sosyal Bağış Günü” ise her ayın ikinci Perşembe günü gerçekleşecek.
İstanbul'da dün yapılan tanıtım toplantısında kampanya ile ilgili açıklama yapıldı. Toplantı, Marjinal Porter Novelli Ajans Başkanı Asuman Bayrak, MarjinalSosyal Kurucu Ortağı Işık Elpek, Facebook, Türkiye Kamu Politikaları Sorumlusu Nilay Erdem ve kitle örgütleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, “Bireysel bağışın önemi nedir?, Sosyal medyada paylaşılan toplumsal mesajlar uygulamada ne ölçüde etkili?, Türkiye’de bireysel bağış bilincini nasıl uyandırabiliriz?” soruları ve Sosyal Bağış Hareketi’nin bu sorulara nasıl çözüm arayacağı üzerine konuşuldu.

degisim-icin-cagri-267018-1.
(Marjinal Sosyal Kurucu Ortağı Işık Elpek)

Her sorunun çözümü var
Marjinal Sosyal Kurucu Ortağı Işık Elpek, hareketle ile ilgili, “Yaşadığımız toplumsal ve çevresel sorunlar sınır değerleri aşmış durumda. Artık neredeyse her dakika sarsıcı bir sorunun etkisi altında kalıyor, çoğu zaman sorunların büyüklüğü karşısında çözümsüz, çaresiz hissedebiliyoruz. Biz hem ülkemizde, hem dünyada yaşanan her sorunun çözümü olduğuna yürekten inanıyoruz ve çözüm için çalışan, çözüm üreten ve hepimizi çözümün bir parçası olmaya çağıran sivil toplum kuruluşlarını destekliyoruz” açıklamasında bulundu.


Facebook: Pozitif dönüşüm umuyoruz
Facebook Türkiye Kamu Politikaları Sorumlusu Nilay Erdem ise konuyla ilgili, “Facebook olarak bu anlamlı projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sosyal Bağış Hareketi’nin verimli olmasını diliyor ve tüm topluluğumuz ve proje partnerlerimizin de desteğiyle insanların önem verdiği konularda pozitif bir dönüşüm yaratmasını umuyorum” yorumunu yaptı.