Denizbank, eski milli futbolcu Selçuk İnan, Emre Çolak kardeşi Emrah Çolak ve Musa Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve banka itibarının zedelendiği iddialarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı suç duyurularında bulundu.

Kaynak: İHA
Denizbank'tan aralarında Selçuk İnan ve Emre Çolak'ın da olduğu isimler hakkında suç duyurusu
Fotoğraf: AA

Denizbank eski milli futbolcu Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı iddiası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Denizbank’ın suç duyurusunda, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Musa Mert Çetin hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunuldu.

Suç duyurularında söz konusu kişilerin, tefecilik suçlarında dahi rastlanması zor, ABD Dolarına yıllık basit yüzde iki binlere varan oranda fahiş faiz beklentisiyle bir saadet zinciri oluşturdukları öne sürüldü.

Denizbank'ın şikayetinde ayrıca "Bankanın itibarını zedeleme" iddiası da yer aldı.  

NE OLMUŞTU?

Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan tarafından, aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan, Fernando Muslera, Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı’nın da bulunduğu 18 mağdurun dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma geçen hafta tamamlanmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan 62 sayfalık iddianamede, bankacı Seçil Erzan’ın ‘nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik’ suçlamalarıyla 216 yıl, 3’ü tutuklu 6 kişiye ise 65’er yıla kadar hapis cezaları istenmişti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Banka ve dokuz Yönetim Kurulu Üyesi hakkında ise 19 Ekim’de takipsizlik kararı vermişti.