Denizli’nin Çivril ilçesinde dün saat 15.00'ten beri haber alınamayan, 9 yaşındaki Rafet ve 11 yaşındaki Hakkı için arazide ve su kanalında arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmaları sulama kanalında yoğunlaştırıldı.

Denizli'de 9 ve 11 yaşlarındaki iki kayıp çocuk aranıyor
Fotoğraf: 11 yaşındaki Hakkı (solda) - 9 yaşındaki Rafet (sağda)

Çivril ilçesine bağlı Kıralan Mahallesi'nde yaşayan Rafet E. (9) ve Hakkı B.'den (11) dün saat 15.00'ten bu yana haber alamayan aileleri, havanın kararmasıyla birlikte kayıp ihbarında bulundu.

Bölgeye sevk edilen AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri bir çalışma başlattı. Çocukları en son gören kişiye ulaşan ekipler, "Çocukları kanala girmeye çalışırken fark edip uzaklaştırdım" beyanı üzerine arama çalışmaları, çocukların serinlemek için girebileceği düşüncesiyle sulama kanalında yoğunlaştırıldı.

İHA'nın aktardığı habere göre, kanalda insan zinciri oluşturan sualtı arama kurtarma ekipleri, çocukların en son görüldüğü noktadan başlayarak güzergahı taradı. Kanalda yürütülen çalışmalarla eşzamanlı olarak AFAD ekiplerinin yanı sıra başta TRAC olmak üzere diğer gönüllü kuruluşların da katılımıyla çocukların evleri ve çevresindeki geniş arazide aramalar gerçekleştirdi.

Ççalışmalarda henüz bir sonuca ulaşılamazken, ailelerin endişeli bekleyişi sürüyor.