Taş ocağına karşı kekik tarlalarını korumak için Denizli Valiliği önünde oturma eylemi başlatan köylüler, verdikleri mücadeleyi kazandı. Vali Atik’in talimatıyla iş makineleri alandan çıkarılarak çalışma durduruldu.

Denizli’de direnen köylüler kazandı

Uğur KURNAZ

Denizli’nin Güzelpınar köyüne yapılması planlanan taş ocağı için ‘ÇED gerekli değildir’ kararının verilmesinin ardından, şirket itiraz sürecini beklemeden Ramazan Bayramı’nın birinci günü 13 Mayıs’ta ağaç kesimi için çalışmalara başlamıştı. Köylülerin itirazının ardından geçen günlerde çalışmalarını durduran şirket, daha sonra tekrar ağaç kesimine başladı.


Taş ocağına karşı verdikleri mücadeleyi sürdüren Güzelpınarlıların, bunun üzerine toplu halde Denizli Valiliği’nin önüne yürüyerek, Valilik önünde oturma eylemi yaptı. Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Güzelpınar köylülerini ziyaret ederek taş ocağı faaliyetinin durdurulduğunu söyledi. Vali Atik, kekik çayı içmeye geldiğini, meselenin çözüldüğünü ifade etti. Köylüler “İş makineleri orayı terk edene kadar susmayacağız” diyerek itiraz etti.

Köylüler, Atik’ten; iş makinelerinin alandan çıkarılmasını talep etti. Bunun üzerine Atik, taş ocağı için çalışma yapan iş makinelerinin bölgeden ayrılması için harekete geçti. Güzelpınarlılar'a, köylerine makinelerinin girmeyeceğinin sözü veren Vali Atik, köyden ayrıldı.