Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde Hacı Ahmet Paralı İlkokulu'nda görevli bir öğretmende çıkan koronavirüs sebebiyle karantina uygulanmaya başlandığı bildirildi. Eğitime ise yarın devam edilecek.

Denizli’de korona vakasına rağmen eğitime devam edilecek

UĞUR KURNAZ / DENİZLİ

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde Hacı Ahmet Paralı İlkokulu'nda görevli bir öğretmende çıkan koronavirüs sebebiyle öğretmene karantina uygulanmaya başlandığı bildirildi. Okulda görevli olan öğretmenler okulda 2 gün yüz yüze eğitim gördü. Eğitim alan öğretmenlerden bir tanesinin korona testi pozitif çıktı ve karantina altına alındı.

Öğretmenlerin testi pozitif çıkan öğretmenlerle beraber eğitim almasına rağmen herhangi bir karantina uygulanmayıp yarın eğitime devam edecekleri kaydedildi. 2 İdareci ve 34 öğretmenin görev yaptığı okulun eğitim öğretime bugün için kapatıldığı öğrenilirken, yarından itibaren diğer öğretmenlerin eğitime gelmesi istendi.

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz, “Denizli Merkezefendi ilçesinde bulunan Hacı Ahmet Paralı İlkokulu’nda bir öğretmen Covid-19 teşhisi ile karantinaya alınmıştır. Öğretmen ilk gün okula gelip tüm personel ile görüştüğü halde okula bir gün ara verilip yine okula gelmeleri yönünde bilgiler aldık. Bu durumun seminerlerin ve okulların ne kadar sağlıksız koşullarda olduğunu ve yüz yüze yapılmaması gerektiğinin bir göstergesidir. Bizler Eğitim Sen olarak eğitimin yüz yüze olması gerektiğini sonuna kadar savunan bir sendikayız. Fakat sağlıklı bir okul ortamının sağlanması konusunda endişelerimiz olduğu için şu aşamada seminerler dahil tüm eğitim çalışmalarının uzaktan eğitim olması gerekir. Bakanlığın derhal bu konuda bir adım atmasını bekliyoruz” dedi.