Munzur Ünversitesi Rektörü Ubeyde İpek usulsüz bir atama yaptı. Fakülte tarafından doktora denkliği olmadığı için araştırma görevlisi olarak göreve başlamasına karar verilen kişiyi yardımcı doçent olarak atadı.

Denkliği olmayan kişiyi yardımcı doçentliğe atamış

Haber Merkezi

Munzur Üniversitesi’nde doktora denkliği almadığı halde 5 yıl boyunca yardımcı doçent olarak çalışan Şehmus Kurtuluş’un atama talimatının bizzat Rektör Ubeyde İpek tarafından verildiği ortaya çıktı.

Bianet’in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bursuyla ABD’de yüksek lisans ve doktora eğitimi alan Kurtuluş’un, döndükten sonra 2015 yılında Munzur Üniversitesi’ne ataması yapıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Kurulu, Kurtuluş’un araştırma görevlisi olarak göreve başlamasına karar verdi.

Ancak Rektör İpek, fakültenin kararını uygun bulmadığını belirtti ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’na, doktora denkliği olmadığı halde Kurtuluş’un yardımcı doçent olarak atanması talimatını verdi.

Usulsüzlük, Kurtuluş’un beş yıl sonra doktora denklik başvurusu yapmasıyla ortaya çıktı. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) denklik başvurusu yapan Kurtuluş’un beş yıl boyunca denkliği olmadan çalıştığını tespit etti.

Durumun ortaya çıkması üzerine Rektör İpek, mecburi hizmeti devam eden Kurtuluş’u Tunceli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü/Adalet programına öğretim görevlisi olarak atadı.

Ayrıca Kurtuluş hakkında soruşturma başlatıldı. İpek’in talimatıyla yapılan usulsüz atamayla ilgili soruşturma, yine kendisinin Elazığ Fırat Üniversitesi’nden görevlendirme ile getirdiği akademisyen M.D. tarafından yürütülüyor.

Hakkındaki iddialara ilişkin aradığımız Rektör İpek, konuşmak istemedi.

İlk vukuatı değil

Birçok usulsüzlükle gündeme gelen rektör İpek, geçtiğimiz aralık ayında ise 2 yıldır boş kalan İletişim Fakültesi Sekreterliği görevine açık öğretim fakültesi mezunu olan 10 yıllık makam şoförü Yunus Başarır’ı atadı.

2018 yılında kardeşi Seda Gündüzalp’i de Pertek Meslek Yüksekokulu’nda öğretim üyesi kadrosuna atadı ve bölüm başkanlığı tahsis etti. Kardeşinin kadrosunu garantilemek için eş zamanlı olarak Çemişgezek ilçesinde bulunan Meslek Yüksek Okulu’nda ilanı çıkardı. Bu durum çok kez basına yansımasına rağmen, İpek hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.