İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Deprem Bilim Üst Kurulu ile gerçekleşen toplantıyı sosyal medya hesabından duyurarak "Depreme dirençli kent vizyonumuz dahilinde çalışmalarımıza çağdaş ve bilimsel temeller üzerinde devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi
Deprem Bilim Üst Kurulu ile İBB ortak toplantı gerçekleştirdi
Fotoğraf: Buğra Gokce / Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Deprem Bilim Üst Kurulu ile gerçekleşen toplantıyı sosyal medya üzerinden duyurdu. 

Gökce, toplantıda İBB'nin 25 Şubat'ta gerçekleştirdiği Deprem Çalıştayı'nda elde edilen verilerin paylaşıldığını kaydetti.

Toplantıya katılım gösteren uzmanlara teşekkür eden Gokce, "Depreme dirençli kent vizyonumuz dahilinde çalışmalarımıza çağdaş ve bilimsel temeller üzerinde devam ediyoruz" diye konuştu.

Gökce paylaşımında şunları kaydetti: 

"Deprem Risk Azaltma Yuvarlak Masa Toplantıları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimlerimiz ve Deprem Bilim Üst Kurulu katılımıyla toplantımızı gerçekleştirdik. 25 Şubat günü gerçekleştirdiğimiz çalıştay sonrası elde ettiğimiz veriler ve gelinen aşamalar ile ilgili durumu paylaştık. 25 Şubat 2023’te yaptığımız İstanbul Deprem Çalıştay'ının sonucunda elde ettiğimiz bilgiler, mühendislik, şehircilik, mimarlık ve lojistik boyutu ele alınarak gelinen aşamalar hakkında katılımcılarımızı bilgilendirdik ve bilim kurulu üyelerimizin görüş ve önerilerini aldık. Daha önce de pek çok kez hakkında bilgi verdiğimiz; Hızlı bina taraması, Riskli binaların yıkılması, Dönüşüm alanlarının belirlenmesi, Müteahhitlere yönelik kriterlerin belirlenmesi, Çevre düzeni planının afet odaklı olarak güncellenmesi, 1999 yılı öncesi onaylı Nazım İmar Planlarının revize süreçleri, Acil ulaşım yollarının imar planlarına işlenmesi, Riskli olduğu tespit edilen sanat yapıları ve iskelelerin yenilenmesi veya güçlendirmesi, Depremde kullanılmak üzere belirlenen lojistik merkezler, Boğaziçi Ön Görünüm bölgesinde kalan yapılarda güçlendirme çalışmaları yapılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler ile ilgili gelinen aşamalarla ilgili bilgileri paylaştık. Depreme dirençli kent vizyonumuz dahilinde çalışmalarımıza çağdaş ve bilimsel temeller üzerinde devam ediyoruz. Görüş öneri ve emeklerinden ötürü hocalarımız Prof. Dr. Tarık Şengül, Naci Görür, Himmet Karaman,   Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım, Burcu Balçık, Prof. Dr. Bahar Yetiş Kara, Prof. Dr. Seval Sözen, Kamil Yılmaz, Prof. Dr. İclal Sema Dinçer, Prof. Dr. Zeynep Enlil, Prof. Dr. Fatma Ünsal’a sonsuz teşekkür borçluyuz."