Ankara Emniyet Müdürlüğü, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından 13 Şubat’ta Elbistan'da bir okulun bahçesinde toplanarak Suriyeliler ve Afganlara yönelik nefret ve şiddet içerikli sloganlar atan ve Çarşı grubu üyesi oldukları belirtilen 16 kişinin gözaltına alındığını, haklarında adli işlem başlatıldığını duyurdu.

Deprem bölgesinde ırkçı slogan atan taraftar grubundan 16 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ

Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye gittikten sonra bir okulun bahçesinde ateş yakarak Suriyeliler ve Afganlara yönelik nefret içerikli sloganlar atan Beşiktaş’ın Çarşı grubu üyesi ifade edilen 16 kişinin gözaltına alındığını duyuruldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Müdürlük tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Sosyal medya üzerinden organize olarak 13 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde bulunan bir ilköğretim okulu bahçesinde toplu şekilde ülkemizde bulunan sığınmacılara yönelik nefret ve şiddet içerir sloganlar atan şahıslarla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde Çarşı grubu üyesi 16 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, haklarında adli işlem başlatılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elbistan'da 13 Şubat’ta, Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi oldukları belirtilen kişilerin, ilçedeki bir ilköğretim okulunun bahçesinde toplanarak 'ırkçı nefret söylemi' içeren sloganlar attığına dair bir video ortaya çıkmıştı.

Sloganda, “Vuralım Suriyeliyi Hatay'da, vuralım Afganı Kahramanmaraş'ta. Yeter artık bitsin bu barış, havaya kalksın kalaşnikoflar” denilmişti. Sosyal medyadan paylaşılan görüntüler tepki çekmişti.