SOL Genç, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentlerde yaşayan LGS ve YKS öğrencilerinin sorunlarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Bu dönemde LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere gerekli destekler verilmedi. Çalışma alanının sağlanması, öğretmen ve kaynak kitap desteği, psikolojik danışman desteği gibi birçok konuda devletin yetersiz kaldığını bütün açıklığıyla gördük" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Deprem bölgesindeki öğrenciler sorunlarını anlattı: Gerekli destekler verilmedi

SOL Genç, 10 kentte büyük yıkıma neden olan 6 Şubat tarihli depremlerin ardından öğrencilerin yaşadığı sorunları dinledi.

Deprem bölgesinde YKS ve LGS tercihleri yapacak öğrencilerin taleplerinin anlatıldığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan SOL Genç, okulların durumu ile ilgili belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını, güvenli okulların açıklanmasını ve güvenli olmayan okulların ise hazır hale getirilmesini istedi.

Videoda, öğrenciler,  depremin ardından başlayan sorunlara ilişkin "Bu dönemde LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere gerekli destekler verilmedi" ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin yaşadığı sorunları anlattığı videoda, şunlara yer verildi:

"DEVLETİN YETERSİZ KALDIĞINI GÖRDÜK"

“6 Şubat’ta yaşanan ve devam eden sarsıntılar sebebiyle etkilenen fakat gereken önemin verilmediği öğrenciler olarak sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu dönemde LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere gerekli destekler verilmedi. Çalışma alanının sağlanması, öğretmen ve kaynak kitap desteği, psikolojik danışman desteği gibi birçok konuda devletin yetersiz kaldığını bütün açıklığıyla gördük.

Şuanda bulunduğumuz süreç içerisinde lise sınavına giriş yapan biz öğrencilerin lise tercihleri yapması isteniyor. Öğrenciler olarak sesimizi duyuramıyoruz. Bu konuda kaygılarımız var. Bizler okullarımıza nasıl gideceğiz? Bu belirsizlik neden ortadan kaldırılmıyor? Okullar yeni döneme hazır mı?

"EN TEMEL HAKKIMIZDIR"

Öğrenciler okullarına nasıl gidecek sorusu her iki şekilde de ele alınmalı. Okulların hasar durumları hızlıca yapılan birkaç tespit sonucu açıklanmışken, deprem sonrası yeni yapılanlar dahil birçok kamu kurumu ağır hasar almışken bunlara ne ölçüde güvenebiliriz? Hasar tespit çalışmalarının titizlikle yapılması beklenmez mi? Bizlerin tercih edeceğimiz okullarda hangi koşullarla karşılaşacağımızı bilmek en temel hakkımızdır.

"BELİRSİZLİK ABLUKASININ KALMASI GEREKMEKTEDİR"

Okullardaki muhtemel öğretmen açıkları, ortak bina kullanımı söz konusu ise oluşabilecek olumsuzluklara karşı alınan önlemler, konteyner sınıflarda devam ettirilmesi planlanan okullarda oluşabilecek alt yapı sorunlarına dair çözümlerle birlikte kapsamlı bir açıklamaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Depremin beşinci ayını geride bıraktığımız bu günlerde daha da derinleşen bu belirsizlik ablukasının kalkması, öğrenci ve velilerin endişesinin en az seviyeye düşürülmesi gerekmektedir.

* Okulların durumu ile ilgili belirsizlikler ortadan kaldırılsın

* Güvenli okullar açıklansın, güvenli olmayan okullar hazır hale getirilsin.”