İstanbul’da yeşil alan ve deprem toplanma alanına ihtiyaç varken AKP’li Üsküdar, Bağcılar ve Tuzla Belediyesi arazilerini satışa çıkarıp yapılaşmaya açacak. AKP’li Zeytinburnu Belediyesi ise park alanına kapalı yüzme havuzu inşa edecek.

Deprem iktidarın umurunda değil!
Fotoğraf: AA

İsmail ARI

İstanbul’da ilçe belediyelerinin mart ayı belediye meclis toplantıları yapıldı. Birçok AKP’li ilçe belediyesi, kamuya ait arazilerin satışı için yetki aldı, arazileri yine yapılaşmaya açtı. CHP’li meclis üyeleri yaklaşan deprem tehlikesine de vurgu yaparak belediyeye ait arazilerin satışına karşı çıktı ve bu arazilerin yeşil alan ile deprem toplanma alanı olması gerektiğini savundu. Ancak arazilerin satış kararları AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

NEFES ALACAK YER YOK

Bağcılar Belediye Meclisi’nde, Kirazlı Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait 659 metrekare büyüklüğündeki arsanın satışı için yetki istendi. Getirilen teklif, CHP’li ve İyi Partili meclis üyelerinin itirazlarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Bağcılar Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Mehmet Tuncer,

“Bağcılar’da yeşil alanı en az olan az olan ilçelerden biri. Nefes alacak alan yok denecek kadar az ve bu kenti bekleyen büyük bir deprem tehlikesi var. Bu nedenle belediyeye ait arazilerin yeşil alan ve deprem toplanma alanı olması gerekiyor” diye tepki gösterdi.

İLÇENİN EN KIYMETLİ BÖLGESİ

AKP’li Üsküdar Belediyesi de değeri milyonlarca lirayı bulan, ilçenin en kıymetli bölgelerinden biri olan Altunizade Mahallesi’ndeki 653 metrekare büyüklüğündeki arazisinin satışı için Meclis’ten yetki istedi. CHP’li ve İyi Partili üyelerinin itirazına rağmen yetki verildi. CHP’li Meclis Üyesi Ayça Betül Mete, “Bu araziyi hangi gerekçeyle satacaklarını açıklamıyorlar. Toplanma alanı yok Üsküdar’da, İstanbul’da... Satmayın buraları, bu araziler boş olarak kalsın dedik ama bizi dinlemediler. Deprem olursa gideceğimiz park alanı, toplanma alanı yok. Satılacak arazi çok kıymetli, değeri 100 milyon TL’den fazladır” ifadelerini kullandı.

ALTI DEV ARAZİ SATILACAK

AKP’li Tuzla Belediyesi de altı arazisini satacak. Belediye Meclisi’nde arazilerin satışı için CHP’li ve İyi Partili meclis üyelerinin itirazlarına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla onay verildi. Belediye Orhanlı Mahallesi’nde bulunan toplam büyüklüğü 35 bin metrekareyi bulan altı arazisini gelecek günlerde satışa çıkaracak.

Belediye Meclisi’nde konuşan CHP’li Meclis Üyesi Ülkü Sakalar, “Bu taşınmazların imar durumuna baktık. Satılmak istenen arazilerin bir kısmı park alanı. Park alanı olan yerleri satışa çıkarıyorsunuz. Biz park alanlarının satışına şimdiye kadar evet demedik yine evet demiyoruz” dedi.

PARK ALANI TALANA AÇILDI

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nde de borçlanma yetkisi tartışması çıktı. AKP’li belediye yönetimi, park alanına kapalı yüzme havuzu yapmak için 190 milyon liralık borçlanma yetkisi aldı. Karara CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Ha- san Hüseyin Üsküdar ise yaptığı açıklamada, “Zeytinburnu’nun birinci önceliği havuz yapmak değil konutların yenilenmesi, depreme dayanıklı hale getirilmesi olmalı. 25 yıldır Zeytinburnu’nu bu iktidar yönetiyor ama binalar güçlendirilmiyor. Rezerv alanları lüks konut projeleri için kullandılar. Bunları da yandaşlara sattılar. Şimdi de park alanına havuz yapılacak” ifadelerini kullandı.