‘Deprem konutları sel bölgesine yapılacak!’
Fotoğraf: Uğur Şahin / BirGün

HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın TOKİ ile birlikte Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde zemin etüdü yapılmadan 714 konutluk inşaat ihalesi düzenlediğini söyledi.


Bütün engellemelere rağmen deprem bölgesinde her yere gidip yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Öztunç, “Bu ne acele, önceki gün Ankara’da ihale yapılmış saat 15.30’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, Elbistan, Karaelbistan mahallesine beşinci etap 714 tane konutun ihalesi hemen yapılmış. Daha enkazlar duruyor. 1 milyar 212 milyon liraya ihale verilmiş Giresunlu bir firmaya verilmiş. Verilsin tamam o yapsın yine ama zemin etüdü yapılmadı ki, bakılmadı zemine daha ya orası uyar mı uymaz mı bakılmadı arkadaşlar. Peki ihalenin yapıldığı yer neresi biliyor musunuz arkadaşlar? Elbistan Şardağı’nın eteği, dağ ile ova arasındaki birikinti konisine yapılmış ihale, uzmanlar, bilim insanları gönderdi bunu bana, birikinti konisi yani dağ, önü ova arası koni, koniye konut yapacak depremzedeler için, peki orası ne biliyor musunuz? Sel bölgesi, sel, çocukluğumda da vardı orada sel. Yağmur yağdığı zaman orada sel olur arkadaşlar. Şimdi oraya 714 tane konut yapacaklar. Yazıktır, günahtır” dedi.

AFAD’I GÖREN VAR MI?

“Zaten başından beri AFAD deseniz yok piyasada, AFAD’ı gören oldu mu?” diye sonra Öztunç sözlerini şöyle tamamladı: “Ben depremden altı saat sonra buradaydım. Gecesinde Elbistan’a geçtim. Kendi yakınlarıma gittim baktım. AFAD yok, Kızılay yok. Şimdi bakmayın gezdiklerine süslü süslü kıyafetlerle, arabalarla, yoklar. Allah’tan belediyeler var. Hangi partiden olursa olsun… Belediyeler aş evi kurdu buraya, belediye ekipleri burada çalıştı. Ankara Büyükşehir’in ekibi 309 kişiyi canlı çıkardı arkadaşlar. Üstelik yarım ekip geldiler. Tam ekip binmişlerdi uçağa, indirdiler. Onu da açıklayacağız niye indirdiklerini, bir skandal, bir rezalet var ortada. Belki yarım ekip gelmese 300 kişiyi daha çıkartırlardı canlı, çünkü ilk gelen ekip ABB’nin ekibiydi buraya… Profesyonel ekipti bir de bunlar arkadaşlar. Şimdi hala Allah’tan belediyeler vardı da belediyeler bir şeyler yaptılar. AFAD yok, Kızılay yok, hükümet yok. Devlet büyük ama hükümet küçük.” Haber Merkezi