Deprem korkusu il dışında arazi almaya yönlendirdi

Deprem korkusu, İstanbul'da yaşayanları Trakya taraflarından arsa bakmaya başlattı. Online emlak ilan sitelerinde arama trafiği katlanırken talebin artması sahada da somut bir şekilde görüldü.

İstanbul’un Trakya’ya açılan kapısı Silivri ve Çatalca olma üzere Tekirdağ’ın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgeleri; Kırklareli merkez ile Vize, Pınarhisar, Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde arsa arayışları hızlandı. Artan ilgi nedeniyle de fiyatlarda hareketlilik yaşanırken uzmanlar, uyarılarda bulundu.


Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, bölgeye arazi almak için her gün çok sayıda vatandaşın akın ettiğini söyledi. Altınkök, “Önceden talepler sadece yatırım amaçlı gelirken, depremlerin ardından vatandaşlar, şu anda ‘herhangi bir doğal afet anında gelip kalmak için’ yer arıyor” dedi. Altınkök, yatırımcılar için şu uyarılarda bulundu:

“İmarı bulunmayan hiçbir arsaya ya da tarlaya hiçbir şey koyamazsınız. Alıcılar, almak istediği gayrimenkul ile alakalı ilgili belediyeden araştırma yapmadan kesinlikle alım yapmamalılar.”

Şu anda Silivri’ye arsa almak için gelen her 5 kişiden 4’ünün imarlı arazi, birisinin ise tarla almak istediğini dile getiren Altınkök, konutlara ilginin daha düşük olduğunu anlattı.

Artan talep nedeniyle gayrimenkul sahiplerinin elllerindeki arsaları çıkartmak istemediklerini belirten Altınkök, bu nedenle daha önce anlaşması yapılan satışların bile iptal olabildiğini sözlerine ekledi.

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan da özellikle Tekirdağ’ın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray, Kırklareli’nin ise merkez, Vize ve Pınarhisar ilçelerine yatırımcıların yoğun ilgisinin bulunduğunu söyledi.

Tavan, “Bölgede arsa talebi yüzde 200 artmış durumda. Sadece vatandaşlar değil İstanbul’daki sanayicilerin de ilgisi yüksek. Onlar da muhtemel bir depremde sıkıntı yaşamamak için üretim yerlerini Trakya’ya kaydırmak istiyorlar. Şu anda bu noktada ciddi talep olmasına rağmen arz yok denecek kadar az” diye konuştu.

Tavan, vatandaşların en çok 500 bin TL ile 1 milyon TL aralığında arsa talebinde bulunduğunu belirtti.

(AA)