Adalet Bakanı Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısının 284’e yükseldiğini açıkladı.

Deprem soruşturmalarında tutuklu sayısı 284'e yükseldi

Deprem bölgesinde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik yapılan binalara ilişkin soruşturmalar kapsamında 284 kişi tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan ya da üzerinde imara aykırı değişiklik yapıldığı öne sürülen binalarla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, açıklamasında deprem bölgelerinde Cumhuriyet başsavcılıklarınca resen başlatılan adli soruşturmalara değinerek şunları kaydetti:

"Resen başlatılan adli soruşturmalarda bugüne kadar 1219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını gördük. Bunlardan 284 şüphelinin tutuklandığını, 416 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 260 şüpheli hakkında çıkarılmış yakalama kararı bulunduğunu ve şu anda gözaltı kararı verilmiş 95 şüpheli olduğunu, yurt dışında 4 şüpheli bulunduğunu, 53 şüphelinin vefat ettiğini görüyoruz. Bu tutuklu olanların durumuna baktığımızda 102'sinin müteahhit, 151'inin yapı sorumlusu, 13'ünün yapı sahibi, 18'inin de binada değişiklik yapan kişiler olduğunu görüyoruz."

Bozdağ, adli tahkikatların ve yargılama süreçlerinin, anayasa ve yasaların emrettiği usule uygun bir şekilde süreceğini belirtti.

(AA)