Binlerce insanı hayattan koparan deprem felaketinin dördüncü gününde İstanbul’daki AKP’li Başakşehir Belediyesi, ilçedeki “park ve dinlenme alanı” olarak belirlenen araziyi tüm itirazlara rağmen “cami alanına” dönüştürdü.

Depremin dördüncü gününde AKP’li belediyenin icraatı: Park alanı cami alanına dönüştürüldü

İsmail ARI

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremle sarsılan Türkiye'de, açıklanan son resmi verilere göre 18 bin 342 kişi yaşamını yitirdi, 74 bin 242 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem özellikle Kahramanmaraş ve Hatay'da büyük yıkım yarattı. Depremin vurduğu kentlerde arama-kurtarma çalışmaları beşinci gününde devam ederken yıkılan binalarda enkaz altında kalan çok sayıda insan kurtarılmayı bekliyor. Sağ kalan depremzedeler zorlu hava koşulları ve olanaksızlıklarla mücadele ediyor.

Tüm felaket tablosuna rağmen İstanbul’daki ilçe belediye meclisleri toplandı. AKP’li Başakşehir Belediyesi ise skandal bir kara imza attı. Başakşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı oturumu, depremin dördüncü gününde, yani dün yapıldı.

Meclis’te İmar Bayındırlık Komisyonu’nun teklifi tartışıldı. Teklifte, Başakşehir Mahallesi’nde imar planlarına “park ve dinlenme alanı” olarak işlenen 3 bin 13 metrekare büyüklüğündeki arazinin “cami alanına” dönüştürüldü.

MECLİS ÜYELERİ İTİRAZ ETTİ

İmar planı değişikliği CHP’li ve İyi Partili meclis üyelerinin itirazına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerini oylarıyla Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Ayrıca plan değişikliğine itiraz eden meclis üyeleri, söz konusu alana kısa bir süre önce caminin inşa edildiğini, inşaatın imar planlarına aykırı olarak yapıldığını ve şimdi de bu nedenle plan değişikliği yapıldığını vurgulayarak karara tepki gösterdi.

Ayrıca meclis üyeleri söz konusu arazinin karşısında cami alanı olarak belirlenen bir arazi olmasına rağmen imar planlarına “park ve dinlenme alanı” olarak işlenen arazinin yapılaşmaya açıldığını vurguladı.