TTB, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde deprem bölgesindeki hekim ve sağlıkçılarla bir araya geliyor. Hekimler 19 Mart'ta ise ‘Sessiz yürüyüş’ yapacak.

Depremin gölgesinde ‘Sessiz yürüyüş’ olacak

HABER MERKEZİ

AKP iktidarı döneminde uygulanan politikalar nedeniyle sorunlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken sağlıkçılar, bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı haftasını depremin gölgesinde geçirecek. Türk Tabipleri Birliği (TTB) hafta boyunca deprem bölgelerinde hekim ve sağlıkçılarla bir araya gelecek ve 19 Mart Pazar günü ise İstanbul'da 'Sessiz Yürüyüş" gerçekleştirecek.

SAYGI DURUŞLARI OLACAK

TTB 14 Mart Tıp Bayramı etkinlik programını "Depremde yitirdiğimiz meslektaşlarımızın ve tüm kaybettiklerimizin anılarına saygıyla" diyerek duyurdu. TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, İkinci Başkan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten'in de aralarında bulunduğu heyet dün deprem bölgesi Diyarbakır, Elazığ, Adana, Hatay, Malatya, Maraş, Antep, Kilis ve Osmaniye'de hekimleri ve sağlık emekçilerini ziyaret etti. Gerek depremzede hekimlerin gerekse de görevlendirme ile bölgeye giden hekimlerin çalışma ve barınma koşullarının konuşulduğu ziyaretlerde bölgede sağlık hizmeti sunumunda yaşanan sorunlar da ele alındı. TTB Merkez Konseyi üyelerinin ziyaretleri bugün de sürecek. Bugün saat 11.00'de Adıyaman Saat Kulesi önünde bir etkinlik yapılacak ve daha sonra ülke genelinde saygı duruşunda bulunulacak. 14 Mart Tıp Bayramı Hekim yürüyüşü ise 19 Mart'ta tüm illerden hekimlerin katılımıyla saat 13.00'te Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden Kadıköy İskele'ye ‘Sessiz Yürüyüş’ başlığıyla yapılacak.