Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Ayvacık yakınlarında meydana gelen depremde zarar gören köylere bir ziyaret gerçekleştirdi. Gökhan, “Buradaki halk tedirgin. Üniversiteler, sondaj çalışmasının depreme etki edip etmediğini araştırmalı. Ayrıca şu an için tek ihtiyaç çocuklara ve kadınlara psikolojik destek” dedi.

Depremin sebebi sondaj çalışmaları mı?

MUSTAFA DERMANLI / ÇANAKKALE

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ayvacık depreminde zarar gören Tuzla ve Yukarıköy’ü ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Birgün’e özel açıklama yapan Gökhan, halkın tedirgin olduğunu ve sondaj çalışmalarından ötürü depremin gerçekleştiği konusunda bir inanış olduğunu belirtti. Bölgede tüm eksiklerin giderildiğini, konteynerlerın çok kısa süre sonra deprem bölgesine geleceğini söyleyen Ülgür Gökhan halkın, özellikle de çocuk ve kadınların psikolojik desteğe ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın gazetemize yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Bugün, milletvekilimiz Muharrem Erkek ve bir ekiple birlikte köylere gittik. Özellikle Tuzla ve Yukarıköy’de AFAD ile Kızılay ekipleri çalışıyorlar. Yemekler yapılıyor, çadırlar kurulmuş. Yakında konteynerler de geliyor. Yaklaşık 300 kişi mağdur durumda. Evi yıkılanlar var, kısmen hasar görenler var veya evi sağlam olsa da korkudan eve girmeye cesaret edemeyen vatandaşlar var. Hasar tespit çalışması da bir yandan devam ediyor. Bugün itibariyle birçok yerden destekler ulaştı. Belediye olarak biz de elimizden gelen desteği sağlıyoruz, sorunlar noktasında da ilgili birimlere bildirimlerde bulunuyoruz. Şu anda herhangi bir eksik yok. Fakat insanlar bayağı tedirgin. Böyle bir deprem süreci hiçbirimiz daha önce yaşamadık.”

depremin-sebebi-sondaj-calismalari-mi-243066-1.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan

GÖKHAN: “SÜREKLİLİK ARZ EDEN BÖYLE BİR DEPREM HATIRLAMIYORUM”

“Bölgede bayağı derine inen, 2 bin metreye ulaşan sondaj çalışmaları olduğu söyleniyor. Hatta sondajlar yapılırken fay hattına denk geldiği bir dönemde çalışmayı yapanların bırakıp gittikleri de söyleniyor. Vatandaş şu an itibariyle bu depremin sebebi olarak bu sondaj çalışmalarını görüyor. Öyle bir algı oluşmuş. Oradaki vatandaşlara da bu şekilde şartlanmamalarını fakat bu konuyu Üniversite’ye ve Valilik’e aktaracağımızı ilettik. Üniversite bilimsel olarak bunun ne olup olmadığını, gerekirse deprem konusunda uzman diğer üniversitelerden de destek alıp mutlaka araştırmalı. Bir şey yok ise mutlaka vatandaş aydınlatılmalı ve bu tedirginlik bitmeli. Ben de bu yaşıma geldim, süreklilik arz eden böyle bir deprem hatırlamıyorum. Bu doğal bir deprem süreci midir, başka yerlerde de böyle olmuş mudur, yoksa gerçekten farklı bir neden mi vardır ortaya çıkmalı. Ayrıca bölgede bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadıkları için, insanlar evi sağlam olsa da evine giremiyor. Acaba sallantı devam ederse, evim yıkılır mı, diye düşünüyor. Özellikle çocukların ve kadınların psikolojisi çok bozuk. Mutlaka bir psikolojik desteğe ihtiyaçları var. Bu ihtiyacı da ilgili mercilere aktaracağız.”