Dayanışma Gönüllüleri, Maraş merkezli depremlerin en fazla yıkıma ve ölüme yol açtığı Hatay’da yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Dayanışma Gönüllüleri, Hatay’da Rüzgar Gülü Sanat Projesi etkinliği düzenledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Depremin vurduğu Hatay’da rüzgar gülleri umut ile döndü

Haber Merkezi

Dayanışma Gönüllüleri, Hatay’da depremin yaralarını sarmak için 'Rüzgar Gülü Sanat Projesi' etkinliği düzenledi.

Etkinliğe sanatçılar Cengiz Bozkurt ve Erdal Güney ile resim öğretmeni Ercan Yılmaz da katıldı. 
Etkinlikte, “Hatay’ı yeniden kuracağız. Kaybettiğimiz canlar için rüzgar güllerimiz umut ile dönecek” mesajı verildi. Cengiz Bozkurt ile Erdal Güney ise yaptıkları konuşmada dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Öte yandan Dayanışma Gönüllüleri dün de İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi'nde çok amaçlı yaşam alanı açılışı gerçekleştirdi. Açılışta Cengiz Bozkurt, Erdal Güney ve Uğur Aslan gibi sanatçılar da yer aldı. Açılışı dün gerçekleştirilen yaşam alanında 120 öğrencilik konteyner eğitim kampüsü, konteyner kreş, açık oyun alanı, günlük 10 ton içme suyu kalitesinde su arıtma ünitesi, 40 adet çamaşır makinesi ve 21 adet tuvalet-duş bulunuyor. 
TMMOB işbirliği ile açılan 450 metrekarelik yaşam alanı, öncelik kadınlar ve çocuklar olmak üzere haftada 4 bin 200 aileye hizmet üretilecek.