Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'da evi yıkılan bir polis memuru, "Jandarma depremzede personelini bölgeden tahliye etti ama Emniyet depremzede polislere ne izin, ne kalacak yer verdi. Perişanız" dedi.

Depremzede polis: Emniyet depremzede polislere izin ve kalacak yer vermedi, perişanız
Fotoğraf: AA

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremde etkilenen 11 ileden biri olan ve çok sayıda binanın yıkıldığı Hatay’da depremzede polislerin tükenme noktasına geldiği belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar'a konuşan 15 yıllık bir polis memuru, "Jandarma depremzede personelini bölgeden tahliye etti ama Emniyet depremzede polislere ne izin, ne kalacak yer verdi. Perişanız. Depremde evimiz yıkıldı, son anda kurtulduk. Jandarma depremzede personelini ve ailesini bölgeden tahliye edip takviye birlik getirdi. Biz ise ilk günden beri izinsiz günde 12 saat çalışıyoruz. Kimse bize kalacak yeriniz var mı diye bile sormadı” ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen polis memuru, Hatay’daki meslektaşlarının çoğunluğunun aynı durumda olduğuna dikkat çekti, kiminin arabasında kiminin çadır kentlerde hayatını sürdürmeye çalıştığını anlattı.

"TÜKENDİK ARTIK"

“Burada ne ev ne okul kaldı. Bu yüzden ilk başta tayin hakkı verdiler, sonrasında kararı askıya aldılar. Bu durum sürdürülebilir değil, tükendik artık” diyen polis memuru sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu durum bana ya da 5-10 meslektaşa özel bir durum değil. İstediğinize gidip sorun. İlgilere durumu belirttik, onlarca dilekçe yazıldı. Polis Hatay’da sahipsiz bırakıldı. Bir meslektaşım olmasa ailemi bırakacak yerim yoktu. Ben devleti temsil ediyorum, devlet benim. Dışarıdan gelen polisler bile ‘Biz zaten geldik, siz neden hâlâ izinsiz buradasınız’ diye bize soruyor.”