Dünyanın birçok ülkesi depremzedelerle dayanışma gösterirken fırsatçılar gelen yardımları üstlenme peşinde. Kick Boks Federasyonu’ndan Gökkaya, PR ajansıyla anlaşıp Hollanda’dan gelen 88 milyon avroluk yardımın kendisinin çabalarıyla yapıldığını iddia etti.

Depremzedeler can, federasyon görevlisi PR derdinde: 88 milyon avroluk yardımı sahiplendi

Eren TUTEL

Maraş’taki depremlerin ardından afetzedeler yaralarını sarmaya çalışırken dünyanın dört bir yanından yardım gelmeye devam ediyor. Depremden etkilenen bölgelere destek veren ülkeler arasında Hollanda da bulunuyor. Batı Avrupa ülkesi depremin ilk günlerinde yardım ekibi gönderirken ayrıca ülke çapında geniş bir yardım kampanyası başlattı ve bu kampanya kapsamında 88 milyon avro bağış topladı.

PR AJANSI TUTTU

Ülkeye gelen Hollandalı gelen ekiplere yardım edenler arasında Türkiye Kickboks Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Serdar Gökkaya da bulunuyordu. Gökkaya, daha sonra PR ajansı kullanarak yaptığı yardımın reklamını basın mensuplarıyla paylaşırken Hollanda’dan gelen 88 milyon avroluk yardımın kendisi ve Kick Boks Federasyonu aracılığıyla yapıldığını iddia etti. Fotomaç gazetesinde yayımlanan haberin spotunda, “Kick Boks Federasyonu aracılığıyla Hollanda’dan 88 milyon euro toplandı” denildi. Haberin devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Depremin ilk saatlerinden itibaren devletin tüm birimleri teyakkuza geçti. Her taraftan bölgeye yardım yağdı. Bu yardımlardan biri de Türkiye Kickboks Federasyonu İcra Kurulu Üyesi ve Octagon Türkiye Başkanı Serdar Gökkaya’dan geldi. İçişleri Bakanlığı ve Gökkaya öncülüğünde, 45 kişilik doktor ve hemşirelerden oluşan sağlık ekibi depremzedelerin yaralarını sarmak için Türkiye’ye getirildi. Serdar Gökkaya aracılığıyla ülkemize gelen Hollandalı ekip depremzedelerin yaralarını sararken, hem de medya alanında gerçekleştirdiği görüntü kayıtları ile 88 milyon avro toplanmasına katkı sağladı.’’

HAKARET EDİYOR

Gökkaya’nın tuttuğu PR şirketinin iddia ettiğinin aksine kendisinin toplanan yardıma bir dahli yok. 88 milyon avroluk yardımı Giro555 şirketi topladı ve sürece Kick Boks Federasyonun bir dahli olmadı. İçinde yer almadığı yardım kampanyasını üstlenen Serdar Gökkaya, Octagon adlı spor menajerlik şirketinin Türkiye sorumlusu. Twitter hesabından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da dahil olduğu birçok muhalif isme hakaretler yağdırıyor.

depremzedeler-can-federasyon-gorevlisi-pr-derdinde-88-milyon-avroluk-yardimi-sahiplendi-1129971-1.