CHP Milletvekili Ahmet Kaya, enkaz hafriyatlarının döküldüğü alanı görüntüledi, “İnsanlar evlerinden geriye kalan o enkazların içindeki yaşanmışlıklarını, anılarını, ziynet eşyalarını, hatta bazısı vücut bütünlüğü bozulan yakınlarının cesetlerini bulmaya çalışıyor” dedi.

Depremzedeler enkaz döküm alanında eşyalarını arıyor

HABER MERKEZİ

CHP Milletvekili Ahmet Kaya, Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat ilçesinde enkaz kaldırma çalışmalarını takip ederek, depremzedelerin taleplerini dinledi. Kaya, daha sonra enkaz hafriyatlarının döküldüğü alanı görüntüleyerek enkazların gelişigüzel döküldüğüne ve insanların evine ait hiçbir eşyasını bulma şansının olmadığına dikkat çekti.

Depremde Köker Sitesinde enkazdan sağ kurtulan ve yakınlarını kaybeden yurttaş, bir miktar ziynet eşyasının bulunduğunu ve yıkıntıların içinde onu aradığını vekil Kaya’ya anlatarak, “Hangi binanın enkazının nereye gittiği belli değil. İsimleri yazarak yıktık diyorlar, yalan söylüyorlar. Soruyoruz, apartmanın adını dahi bilen yok. Hangi kamyonun nereye gittiğini bilen yok. Burada eşyanı aldın aldın, alamazsan bir daha alma şansın yok” dedi.

Hafriyat taşıyan kamyonları takip ederek enkaz dökülen alana ulaşan Kaya, enkaz kaldırma çalışmalarındaki plansızlığa dikkat çekerek, “Yıkılan binaların enkazlarından çıkan hafriyatlar kamyonlara yüklenerek döküm sahasına götürülüyor. Hafriyatların nereye döküldüğünü yetkililere sorduk, bilmiyoruz dediler. Kamyonları takip ederek hafriyat döküm alanına ulaştık. Karşılaştığımız manzara gerçekten vatandaşların anlattıklarını doğrular nitelikteydi. Hangi biranın enkazı nereye dökülüyor belli değil. Hiçbir planlama yok. Gelişigüzel bir çalışma yapılıyor. Hafriyatların hepsi birbirine karışıyor. İnsanlar evlerinden geriye kalan o enkazların içindeki yaşanmışlıklarını, anılarını, ziynet eşyalarını, hatta bazısı vücut bütünlüğü bozulan yakınlarının cesetlerini bulmaya çalışıyor. İnsanlar elleriyle enkazları eşeleyip oradan ziynet eşyalarını bulmaya çalışıyor. Böyle bir garabet olamaz” dedi.