CHP’li Hüseyin Yıldız, bölgede çok sayıda iş insanının yemek yardımında bulunduğunu ancak sağlıklı koşullarda hazırlanan yemeklerin hastalıklara davetiye çıkardığını ifade etti. Yıldız, "Mutlaka tüm seyyar mutfakların beton üzerine kurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Depremzedeler için sağlıklı mutfak talebi
Fotoğraf: Hüseyin Yıldız / Twitter

BirGün Ankara

Maraş ve ilçelerinde deprem yaralarının sarılması için çalışmalarda bulunan bazı CHP milletvekilleri, yedikleri yemeğin ardından rahatsızlandı. Kısa süre tedavi gören milletvekilleri, yemeklerin sağlıksız koşullarda hazırlandığına dikkati çekerek sağlıklı mutfak için çalışma talep etti. CHP, bazı yerlerde altı beton olan seyyar mutfakları yarına kadar tamamlamayı planlıyor.

Maraş’ın Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerinde deprem yardım çalışmalarına katılan ve yemek nedeniyle rahatsızlanan milletvekilleri arasında yer alan CHP’li Hüseyin Yıldız, bölgede çok sayıda iş insanının yemek yardımında bulunduğunu ancak sağlıklı koşullarda hazırlanan yemeklerin hastalıklara davetiye çıkardığını kaydetti.

Yıldız, “Mevcut koşullar, yemek üretimi için uygun değil. Yemeklerin hazırlandığı yerin altının mutlaka beton olması gerekiyor. Şu an bu koşullar yok. Yakında havalar ısınınca enfeksiyon riski de büyüyecek. Bu nedenle mutlaka tüm seyyar mutfakların beton üzerine kurulması gerekiyor. Biz de yarına kadar ulaşabildiğimiz noktalara bu mutfakların kurulması için çalışacağız” diye konuştu.