Derbinin galibi Beşiktaş


Kardelen TATAR

Basketbol Süper Ligi'nin 18'inci haftasında Beşiktaş evinde Galatasaray'ı konuk etti. Geçen hafta Fenerbahçe'yi mağlup ederek iki maçlık mağlubiyet serisine son veren siyah-beyazlılar Galatasaray'ı 82-64 yenerek üst üste ikinci derbi galibiyetine imza attı. Mücadelenin ilk dakikalarında her iki takım da savunmada etkiliydi. Dakikalar ilerledikçe Beşiktaş hücümda daha üretken oldu ve ilk çeyrek siyah-beyazlıların 19-16 üstünlüğüyle sona erdi.

BEŞİKTAŞ ÇOK RAHATTI

İkinci çeyrekte hem savunmada hem de hücümda etkili olan Beşiktaş, sarı-kırmızılı ekibin oyununu bir hayli sınırladı ve soyunma odasına 42-29'luk skorla önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyrekteki oyunuyla maçı bir bakıma koparan siyah-beyazlılar, final periyoduna 67-48 üstün girdi. Son çeyrekte geri dönmek için istediği hamleleri yapamayan Galatasaray sahadan 82-64'lük skorla mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Beşiktaş 9'uncu galibiyetini alırken sarı-kırmızılı ekip 12'nci defa mağlup oldu. Karşılaşmada 17 sayıyla oynayan Joel Berry maçın Beşiktaş adına en skorer ismiydi. Galatasaray'da ise Brock Motum 22 sayıyla maçın en skoreri olarak mücadeleyi tamamladı.

ÖNEMLİ BİR GALİBİYET

Maç sonu açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başantrenörü Ahmet Kandemir, "Üst üste ikinci derbide de sahadan galip ayrıldık. Böylesine genç bir kadronun bu tür maçlarda kazanması çok önemli. Oyuncularımın hepsini kutluyorum" ifadelerini kullandı.