Senelerdir kaderine terk edilen vadilere, santral değil hizmet istediklerini söyleyen yöre halkı, 22 Haziran Pazar günü Kadıköy’de ‘Derelerimize dokunma’ diyecek…

Artvin Papart, Rize Çayeli, İkizdere, Çataldere ve Çamlıhemşin yöre halkı, Karadeniz’de dereler ve vadiler üzerine kurulmak istenen hidroelektirik santralların doğada yaratacağı tahribata karşı Derelerin Kardeşliği Platformu’nu oluşturdu. Platform adına Avukat Remzi Kazmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, yıllardır hizmet götürülmeyen bu vadilere santral değil doğa turizmini teşvik edecek hizmetler bekledikleri ve her geçen gün kuraklaşan dünyada Karadeniz’in derelerini, vadilerini korumak, bölge insanının göçünü önlemek için Derelerin Kardeşliği Platformu’nun oluşturulduğu belirtildi.

 

‘DERELERİMİZE DOKUNMA’

Derelerin Kardeşliği Platformu, yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekmek amacıyla bir de miting düzenliyor. “Derelerimize dokunma” sloganıyla 22 Haziran Pazar günü saat 14:00’de Kadıköy meydanında gerçekleştirilecek olan mitingle, Karadeniz’de yaşananları duymayanlara duyurmaya çalışacaklarını belirten Platform sözcüsü Kazmaz, “Dünya kuraklaşıyor, dünyanın ve Türkiye’nin suya ihtiyacı var. Türkiye’nin de enerjiye ihtiyacı var. Her ikisi de doğru. Yanlış olan bu enerji açığını kapatmak için dünya cenneti olan bu vadileri ve ormanları mahvetmek. Bu vadilerde, bu dereler üzerinde santral kurulamaz. Kurulursa, santralların bu ülkeye faydadan çok zararı olur.’’ dedi.

22 Haziran’da var güçleriyle haklılıklarını Kadıköy Meydanı’ndan Ankara’ya duyurmak için toplanacaklarını söyleyen Kazmaz, “Bu bölgede yanlış işler yapılıyor. Bu yanlışlara dur demek ve doğru olanı birlikte yapmak için sağduyulu davranmak adına , öncelikle bu bölgelerde yaşayanların yaşam hakkını savunmak için, daha sonra bu dünya cenneti doğayı korumak için tüm duyarlı vatandaşlarımızı ve tüm doğaseverleri Kadıköy’e bekliyoruz’’ açıklaması yaptı.