İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir evde derin dondurucuda 4 kişinin cansız bedeninin bulunmasının ardından başlatılan soruşturma sürerken, İzmir Valiliği açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan açıklamada, Saparmurat Haliyev isimli kişinin yakalandığı ve cinayetleri itiraf ettiği belirtildi.

Derin dondurucuda 4 kişinin cansız bedeni bulunmuştu: İzmir Valiliği'nden açıklama

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir evde derin dondurucu ve buzdolabında parçalanmış halde cansız bedenleri bulunan Türkmenistan uyruklu Gülkamar Hanimova ile kızları Leyla Geldiyazova ve Laçin Geldiyazova'yla Ruslan Kerimov adlı erkeğin öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ediyor.

Olaya ilişkin açıklama yapan İzmir Valiliği, katil zanlısı Saparmurat Haliyev'in yakalandığını ve suçunu itiraf ettiğini açıkladı.

DHA'nın haberine göre; İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İzmir'in Bayraklı ilçesinde 18.06.2023 günü meydana gelen, 3'ü kadın 1'i erkek, toplam 4 Türkmenistan vatandaşının kasten öldürülmesi olayının şüphelisi, Türkmenistan uyruklu Saparmurat Haliyev, Çeşme ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yakalanmıştır. Olayda kullandığını beyan ettiği suç aleti bıçakla yakalanan Saparmurat Haliyev, cinayetleri kıskançlık sebebiyle işlediğini itiraf etmiştir. Olayla ilgili adli işlemler sürdürülmektedir” ifadeleri yer aldı.

*** 

NE OLMUŞTU?

18 Haziran'da İzmir'in Bayraklı ilçesindeki evde derin dondurucu ve buzdolabında parçalanmış halde cansız bedenler bulunmuştu.

Evdeki inceleme sonrası ölenlerin cenazeleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırılmış, cansız bedenlerin tamamen parçalandığı, bu nedenle hangi parçanın kime ait olduğunun ise yapılacak DNA testi sonucunda belirleneceği ifade edilmişti.

Olayla ilgili Türkmenistanlı olduğu belirlenen cinayet şüphelisinin yakalanması için özel ekip kurulmuştu. Hasta bakımı veya çocuk bakıcılığı yapan Türkmenistanlı Gülkamar Hanimova, kızları Leyla Geldiyazova ve Laçin Geldiyazova ile Ruslan Kerimov adlı erkeğin haftada 1 gün öldürüldükleri evde kaldıkları, diğer zamanlarda ise çalıştıkları evlerde kaldıkları öğrenilmişti.

Mahalleden, Ramazan Yüksel isimli kişi ise "Şaşkınız 3 senedir burada yaşıyorlardı. Kendi halinde bir aileydi. Duyduğumuza göre katil, birkaç gün önce çevredeki esnafa nereden derin dondurucu alabileceğini sormuş. Tedirginiz" diye konuşmuştu.