Ders verme, paramızı ver!

Haber Merkezi

Türkiye’nin en büyük teknoloji marketlerinden biriyken batık hale getirilen BİMEKS firmasının çalışanları, 4 yıldır ödenmeyen ücretleri ve tazminat hakları için harekete geçti. İstanbul ve Ankara’da dün eylemler yapan çalışanlar, “1500 BİMEKS işçisi olarak ‘Artık yeter!’ dedik, bir araya geldik. Gasp edilen haklarımızı söke söke alacağız” diye konuştu.

İşçiler, kendilerini mağdur eden Ahmet Akgiray’ın akademisyen olarak ders verdiği Özyeğin Üniversitesi ile Vedat Akgiray’ın ders verdiği Boğaziçi Üniversitesi’nin önünde eylemler gerçekleştirdi. Akgiray kardeşlere “Ders verme, paramızı ver!” diye seslenen işçiler, üniversitelere de bu kişileri bünyesinde barındırmama çağrısı yaptı. İşçiler, “4 yıldır haklarımızı vermeyen Akgiray kardeşlerin verebileceği tek eğitim dolandırıcılık ve üçkâğıtçılık olabilir” ifadelerini kullandı.


İşçilere sosyal medya paylaşımlarıyla destek veren Özyeğin Üniversitesi öğrencileri de Ahmet Akgiray’ın okullarıyla ilişkisinin kesilmesini talep etti.

Ankara’da ise Ahmet Akgiray’ın yönetiminde yer aldığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Uzay Ajansı önünde eylem yapıldı. İşçiler, “Emek hırsızı Ahmet Akgiray’ın Uzay Ajansı’nda ne işi var?” diye sordu.

NE OLMUŞTU?

Murat-Vedat-Ahmet Akgiray'ın patronu olduğu BİMEKS uzun süre işçilerin maaşlarını ödememiş, 2018 yılında da tüm yönetim kadrolarını dağıtarak bin 500 işçisini kapının önüne koymuştu. İflas vermeyen şirket batık bir şirkete dönüşmüştü. İşçilerin maaş ve tazminat alacakları hâlâ ödenmedi.