Derse sarıkla gelen öğrencinin "Kadın başına konuşma, döverim" diyerek öğretmeni tehdit etmesine tepkiler sürüyor. Eğitim-İş Şube Başkanı Özdemir, "Bu sadece sarık giyme olayı değil, Cumhuriyet'e isyandır" dedi. CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül de olaya tepki gösterdi.

Derse sarıkla gelen öğrencinin tehdidine tepkiler sürüyor: Bu olay Cumhuriyet'e isyandır

Berkay SAĞOL

Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan kadın öğretmen E. S, 15 Kasım günü, hafta sonları diğer öğrenciler gibi müfredat derslerini okulda gören açık imam hatip lisesi 9-C sınıfı öğrencilerinin Arapça dersine girdi. Sınıftaki öğrencilerden 3'ünün şalvarlı-sarıklı sınıfta oturduğunu gören öğretmen, “Ortaöğretim Yönetmeliği'ne” göre, sarıklarını çıkarmalarını istedi. Öğrencilerden M.H.K, “Sen benim sarığımı çıkaramazsın. Kadın başına konuşma, zaten saçını başını açıp gelmişin, kadın-madın demem döverim” diyerek, öğretmenin üzerine yürüdü.

Öğretmenlerini korumak için diğer öğrenciler araya girdiğinde ise, “Eğer Müslüman iseniz karışmayın. Siz bunları bilmezsiniz, bunların dedeleri bizim dedelerimizi astı” diye bağırdı. Olaylar büyüyünce öğretmen E.S dilekçeyle durumu okul idaresine bildirdi. Milli Eğitim, idari soruşturma başlatırken, öğretmen E.S ayrıca avukatı Burak Özdemir aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

CUMHURİYET'LE HESAPLAŞMA HADSİZLİĞİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir BirGün'e yaptığı açıklamada, "Laik bilimsel demokratik eğitimden vazgeçilip dindar gençlik yetiştirme kindar nesil yetişmiş haline en somut olayıyla karşı karşıyayız. Biz yaşanan bu olayı sadece kıyafet olarak görmüyoruz. Biz tüm okullarda kılık kıyafet kanunlarına uyulması için gerekli yazıları gönderiyoruz. Bu sadece sarık giyme olayı değil, Cumhuriyet'e isyandır. Atatürk ve Cumhuriyet'e karşı eylemler her geçen gün artmaktadır. Bu hadsiz ve çirkin saldırıyı gerçekleştirenler hakkında gerekli hukuki işlemleri başlattık. Okul idaresi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü de olaya tavrını koydu. Öğretmenimize yapılan saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Sarıkla okula girmenin kanunen yasak olması gerçeği karşısında 2596 sayılı yasanın uygulanması noktasında gerekli tedbirlerin alınması için yetkililere çağrıda bu bulunuyoruz. Cumhuriyet'le hesaplaşma hadsizliğine izin vermeyeceğiz. Yaşanan bu olay okulla ilgili değil, asıl olarak bu çocuklar hangi cemaate üye, hangi yurtta kalıyor bu önemli" dedi.

derse-sarikla-gelen-ogrencinin-tehdidine-tepkiler-suruyor-bu-olay-cumhuriyet-e-isyandir-808270-1.
Fotoğraf: Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir

CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise yaşanan olayla ilgili, "Bir tarafta kontrolsüz tarikat, cemaat okullarıyla, yurtlarıyla çocuklarımızı kutuplaştıran bir kültür, diğer tarafta mafya bozuntularının tehditlerine sessiz kalan bir siyasi anlayışla nasıl bir gelecek kurabiliriz?" ifadelerini kullandı.

derse-sarikla-gelen-ogrencinin-tehdidine-tepkiler-suruyor-bu-olay-cumhuriyet-e-isyandir-808271-1.
Fotoğraf: CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan

Tezcan, ayrıca şunları dile getirdi: "Ortak milli değerlerimize bağlı, akla ve bilime dayalı birleştirici çağdaş eğitim modeli yerine 'dindar ve kindar' nesil yaratma hedefiyle kurgulanan ayrıştırıcı eğitim uygulamalarının sonucu bu olsa gerek. Tehdit edilen Arapça dersi öğretmeni E.S’nin yanındayız. Bugünden itibaren bu öğretmenimize veya bir başka öğretmen ya da öğretmenlere yapılacak en küçük saldırıdan iktidarın sorumlu olacağı bilinmelidir."

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de yaşanan olaya tepki gösterdi. Bülbül, yaşanan bu olayın iktidarın yaratmış olduğu Cumhuriyet ve laiklik karşıtlığının bir sonucu olduğunu ifade ederek, “Bu olay, toplumumuzdaki ve eğitim sistemimizdeki temel ilkelerin bir bir tüketildiğini gözler önüne sermiştir” diye konuştu.

derse-sarikla-gelen-ogrencinin-tehdidine-tepkiler-suruyor-bu-olay-cumhuriyet-e-isyandir-808272-1.
Fotoğraf: CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül