Hatay'da bir öğretmen dershanelerin y

Hatay'da bir öğretmen dershanelerin yüksek ücretler karşılığında verdiği kurslara tepki için 5 öğretmen arkadaşı ile kurduğu dernekte maddi durumu kötü olduğu için "dershaneye gidemeyen" öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sağlıyor.

Matematik Öğretmeni Sedat Gündoğan, kutsal bir görev olan eğitimin ticarete dökülmesinin yanlış ve üzücü olduğunu söyledi.

Celal Bayar Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra atanamadığını ve dershanede çalışmaya başladığını ifade eden Gündoğan, şöyle devam etti: "Dershanede bir yıl kadar çalıştım. Ancak insan işin içine girince gerçekleri daha iyi görüyor. Veliler çocuklarının üniversiteyi kazanıp meslek sahibi olabilmesi için büyük güçlükle çocuklarını dershaneye göndermeye çalışıyor. Ayrıca yeni mezun olmuş öğretmen arkadaşlar komik paralara çalıştırılıyor. Bu durum bana çok ağır geldi. Ben ve 5 öğretmen arkadaşım birlikte dernek kurup burada maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen gençlere yardımcı olmaya karar verdik."

YOKSUL ÇOCUKLARA DERS
Bu amaçla 2 yıl önce Hatay Öğrenci Gençlik Derneği'ni (HÖDER) kurduklarını belirten Gündoğan, burada mahalle muhtarlarını gezerek belirledikleri yoksul öğrencilere eğitim desteği vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Dernekte öğrencilere ders veren öğretmenlerin ayrıca okullarda da öğretmenlik görevlerinin sürdürdüğünü vurgulayan Gündoğan, bu öğretmenlerin boş zamanlarında dernek için sadece destek olmak için ücretsiz etüt çalışması yaptıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl üniversiteye hazırlanan 15 öğrencinin derneklerine geldiğini vurgulayan Gündoğan, "Bu öğrencilere haftanın belli günlerinde ders verdik. Bütün arkadaşlarım matematik bölümü mezunu olduğu için sadece bu dersten eğitim verebildik. Buna rağmen öğrencilerimizin tamamı Türkiye'nin çeşitli üniversitelerine girmeyi başardı" dedi. Derneklerinin ayakta kalabilmesini sağlamak ve kentte faydalı olabilmek adına Avrupa Birliği'ne (AB) çeşitli projeler sunduklarını vurgulayan Gündoğan, şunları kaydetti:

"2 yılda Avrupa Birliği ve çeşitli kurumlara 27 proje hazırladık. Geçtiğimiz yıl sunduğumuz ve kabul edilen gençlik değişim projesi kapsamında 8 öğrencimizi İngiltere, Norveç, Almanya ve Moldovya'ya gönderdik. Bu öğrenciler maddi durumu kısıtlı, belli bir alana ilgisi olan ve yurtdışına hiç çıkmamış olan gençler arasından seçildi. Öğrencilerimizi bu ülkelerde en az 6, en çok da bir yıl kalarak hem dil öğrenecek hem de farklı kültürlerdeki kişilerle kaynaşma imkanı buldu." Aylık üyelik aidatları ve hayırseverlerin desteği ile derneğin hizmet verebildiğini ifade eden Gündoğan, diğer sivil toplum örgütleri ile kamu kuruluşlarından destek beklediklerini sözlerine ekledi. AA