Dersim Belediyesi tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle şehir merkezine asılan 1 Mayıs pankartı Tunceli Valiliği tarafından indirildi. Belediye olayı sosyal medya hesabından duyurdu

Dersim Belediyesi'nin 1 Mayıs pankartı valilik tarafından indirildi

Dersim Belediyesi tarafından şehir merkezine asılan 1 Mayıs pankartı Tunceli valiliği tarafından ‘yerinin uygun olmadığı' gerekçesiyle indirildi.

Dersim Belediyesi’ne ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,” Yıllardır tüm etkinlik eylem ve duyuru pankartlarının asıldığı kentimizin en işlek caddelerinden birinde 1 Mayıs vesilesiyle asılı olan belediyemize ait 1 Mayıs pankartı, Valilik emriyle pankart asma yeri olmadığı iddia edilerek kaldırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Dersim Belediyesi "İşçi ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'a yönelik bu keyfi ve tahammülsüz tutumu kınıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs!" diyerek karara tepki gösterdi.

dersim-belediyesi-nin-1-mayis-pankarti-valilik-tarafindan-indirildi-725171-1.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu geçtiğimiz hafta da haber ajanslarının belediyeye ambargo uyguladığını duyurmuştu. Maçoğlu, kentteki muhabirlerin belediyenin çalışmalarını takip etmelerine rağmen ajansların bu haberleri yayımlamadığını söyledi. İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) zaten uzun süredir belediyeye ilişkin haberleri yayımlamadığını değerlendiren Maçoğlu, şimdi de Demirören Haber Ajansı (DHA) ile Anadolu Ajansı’nın (AA) da sansür uyguladığını açıkladı.