Dersim'de Fırtına Veli Çeşmesi yakınlarında yeni bir orman yangını çıktı. Yaklaşık 60 kişinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Dersim'de bir yangın daha: Kontrol altına alma çalışmaları sürüyor

Dersim'de Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında başlayan ve 14 gündür süren yangın henüz tamamen söndürülememişken Dersim-Ovacık arasındaki Fırtına Veli Çeşmesi yakınlarında yeni bir orman yangını daha çıktı. Yangın hızla yayılırken, sabah saatlerinde Dersim'in üzeri dumanla kaplandı.

Yangına Dersim Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD, MUDAK, Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü ile gönüllülerden oluşan bir grup müdahale ediyor. Yaklaşık 60 kişilik bir ekiple yangına müdahale edilirken yangın henüz kontrol altına alınabilmiş değil.

Yangına bölgedeki halk kendi imkânlarıyla müdahale ederken, hava desteği de sağlanıyor. Köylere çok yakın olduğu söylenen yangın için halktan sık sık yardım talep ediliyor.

'SU VE GIDA TAKVİYESİ İÇİN GENÇ ARKADAŞLARA İHTİYAÇ VAR'

Dersim Belediyesi; Twitter hesabından yangın bölgesine su ve gıda takviyesi istedi. Paylaşımda, “İtfaiye ekiplerimiz, AFAD, MUDAK, Tunceli Milli Parklar, Doğa Koruma Müdürlüğü ile gönüllüler de bölgede Munzur Vadisi Fırtına Veli Bölgesinde yangınla mücadele etmeye devam ediyor. Arkadaşlarımızın su vb. ihtiyaçlarının karşılanması için gönüllü genç arkadaşlarımıza ihtiyaç var” denildi.

ANKA