Dersim Ovacık Belediyesi’nin meclis üyeleri tarafından önerilen “Toplumsal Eşitlik Birimi” oluşturulması önergesi CHP’li meclis üyelerinin oyları ile reddedildi

Dersim'de, “Toplumsal Eşitlik Birimi” önergesi CHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi

Dersim Ovacık Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) meclis üyelerinin önerisi ile gündeme alınan, belediye bünyesinde “Toplumsal Eşitlik Birimi” oluşturulması önergesi, belediye başkanı Mustafa Sarıgül ve CHP’li meclis üyelerinin karşı oyu ile reddedildi.

Yasal düzenlemelerden ayrımcılığın, ayrımcı dilin, kaldırılması belediye sınırları içinde kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması için gereken önlemlerin alınması, yerel düzeyde fırsat eşitliğini sağlayacak politikaların geliştirilmesi, karar alma süreçlerinde kadınların katılımlarının teşvik edilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine STK ve kadın örgütleri ile ortak çalışmalar yürütülmesi, ruhsal ve cinsel sağlık danışmanlığı verebilecek tıbbi tedbirleri organize etmek amacıyla belediye bünyesinde bir “Eşitlik Biriminin” oluşturulması amacıyla SMF’’li meclis üyelerinin sunmuş olduğu önerge Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve CHP’li beş meclis üyesinin ret oyu vermesinden dolayi kabul edilmedi.

Geçtiğimiz aylarda Dersim Belediyesi "Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu" kurduğunu duyurmuştu. Dersim Belediyesinin yanı sıra ilçelerde de Toplumsal Eşitlik Komisyonu kurulması için SMF’li meclis üyelerinin girişimleri olmuştu. Bu kapsamda SMF’li meclis üyelerinin vermiş olduğu önerge üç kabul oya karşı Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve CHP’li beş meclis üyesinin karşı oyu ile reddedildi.

dersim-de-toplumsal-esitlik-birimi-olusturulmasi-onergesi-chp-li-uyelerin-oylariyla-reddedildi-673027-1.