Barajlar, HES ve madencilik faaliyetleri ile boğuşan Dersim’de şimdilerde yeni bir sorun söz konusu. Yaban hayatı hedef alan avcılık faaliyetleri sebebiyle, bölgedeki özellikle dağ keçilerinin avlanması büyük tepki çekiyor. Duruma tepki gösteren Dersimliler “Dersim’de avcılık katliamı son bulsun’ diyerek Pazar günü eylem yapmaya hazırlanıyor. İstanbul’daki Dersimliler tarafından planlanan protesto Munzur Koruma Kurulu (DEDEF) öncülüğünde yapılacak. […]

Dersimliler’den avcılık katliamına karşı eylem çağrısı

Barajlar, HES ve madencilik faaliyetleri ile boğuşan Dersim’de şimdilerde yeni bir sorun söz konusu. Yaban hayatı hedef alan avcılık faaliyetleri sebebiyle, bölgedeki özellikle dağ keçilerinin avlanması büyük tepki çekiyor. Duruma tepki gösteren Dersimliler “Dersim’de avcılık katliamı son bulsun’ diyerek Pazar günü eylem yapmaya hazırlanıyor.

İstanbul’daki Dersimliler tarafından planlanan protesto Munzur Koruma Kurulu (DEDEF) öncülüğünde yapılacak. Satt 13’te Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde toplanacak olan DEDEF, “Dersim, gerek endemik bitki çeşitliliği gerekse de yaban hayatı zenginliğiyle Türkiye’nin en bakir alanlarından birine sahip. Dersim’de yaban hayat, yerli ve yabancı avcıların tehdidi altında özelikle kış aylarının gelmesiyle birlikte yetkililer tarafından avcılara her imkân tanınıyor. Öyle ki sadece askerin girebildiği yasak bölgelere kadar gidip, Başta “Bevuzar Dağ Keçileri” olmak üzere birçok hayvanı avlayabiliyorlar. Bu katliama ses çıkarmalıyız” diyerek tüm Dersimlileri ve yurttaşları protestoya davet etti.