Lütfü Türkkan hakkındaki fezlekeyi değerlendiren İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, "O yargılama esnasında iktidarın hangi kirli pazarlıklarla partimize kumpas kurduğunu da mahkemede dile getirmekten geri durmayacağız" açıklamasını yaptı.

Dervişoğlu: İktidarın hangi kirli pazarlıklarla partimize kumpas kurduğu mahkemede dile getireceğiz

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkındaki fezleke ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu, " Fezlekeyi anlıyorum ve millette anlıyor ki TBMM’nin gündemine getirecekler. Çoğunlukları yeterlidir. O yargılama esnasında iktidarın hangi kirli pazarlıklarla partimize kumpas kurduğunu da mahkemede dile getirmekten geri durmayacağız" dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Lütfü Türkkan hakkındaki fezlekeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Fezleke komisyondan bize intikal etmedi" diyen Dervişoğlu, "Bu kadar kısa zamanda hem yargının harekete geçmesi hem de TBMM’de iktidar partisinin bu denli vaziyet almasını Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla ben ilişkilendiriyorum. Doğrusunu isterseniz de bu tavrı yadırgamıyorum" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, şöyle devam etti: "Şehitlik önemli bir müessesedir. Genel Kurul’da yaptığım konuşmada da Türkiye’nin değerlerini, siyasi ikbal peşinde koşarak aşağıya doğru çekmemeleri konusunda uyarılarda bulundum. Ama AKP’nin Grup Başkanvekili bugün de yaptığı basın toplantısında olayı farklı yerlerden ele alıyor ve olayı istismar etme eğiliminden vazgeçmiyor. Buradan iktidara söylüyorum, fezlekeyi anlıyorum ve millette anlıyor ki TBMM’nin gündemine getirecekler. Çoğunlukları yeterlidir. Sayın Lütfü Türkkan’ın yargılanmasını da sağlayabilirler."

"Bundan bir rahatsızlığımız yok" diyerek devam eden Dervişoğlu, şunları kaydetti: "O yargılama esnasında iktidarın hangi kirli pazarlıklarla partimize kumpas kurduğunu da mahkemede dile getirmekten geri durmayacağız…. Defalarca söyledim ‘gücü bir silah olarak kullanıyorlar. Hiçbir silah sahibine sadık değildir. Gün gelir sizi de vurur’ diye. Ama iktidarın bundan çıkaracağı bir ders yoktur. Buyursunlar, uzun çarşı boydan boya."

(ANKA)