Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı isimli erkeğe verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının 'haksız tahrik indirimi'yle 23 yıla düşürülmesi kararına ilişkin "'Haksız tahrik' faili cesaretlendiren bir değerlendirmedir" ifadelerini kullandı.

Derya Yanık'tan Pınar Gültekin açıklaması: 'Haksız tahrik' faili cesaretlendiren bir değerlendirmedir
Fotoğraf: AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Pınar Gültekin'in Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından öldürülmesinin ardından Avcı'ya uygulanan 'haksız tahrik indirimi' kararına ilişkin açıklama yaptı.

Kararı istinafa götüreceklerini söyleyen Yanık "Bir hukukçu olarak söylüyorum haksız tahrik indirimi kararı faili cesaretlendiren bir karardır." dedi.

Yanık, Pınar Gültekin davasında çıkan karara ilişkin "En başından itibaren müdahil olup yakından takip etmekte olduğumuz davada, tasarlayarak ve kasten Pınar Gültekin'i genç yaşında hayattan ve sevdiklerinden koparan bu kişinin, indirim olmaksızın en ağır cezayı alması için kararı bakanlık olarak istinafa götüreceğiz. Kamu vicdanını ve adalete olan güveni zedeleyici bu karara itiraz etmek, hepimiz için bir vatandaşlık hakkıdır" ifadelerini kullandı.

DHA-İHA