Yandaşlıkta kural tanımayan Kazaz, Ünsal ve Çilingiroğlu'nu ‘cesur yürek' ilan eden Sabah, bu isimlerin ‘lince uğradıklarını, ama direndiklerini ve şimdi haklı çıktıklarını’ iddia etti

'Destan yazma' sırası havuzda!

Havuz medyasından Sabah, AKP’den yana tavır alarak iktidarın ‘yılmaz savaşçıları’ndan kesilen Tuğçe Kazaz, Niran Ünsal ve Kaya Çilingiroğlu’nu ‘cesur yürek’ ilan etti. Sabah, saldırılara ve linç kampanyasına maruz kaldığını söylediği bu üç ismin ‘direndiğini’ ve ‘seçimlerden sonra haklı çıktıklarını’ öne sürdü.

İlk sayfadan ‘Direndiler haklı çıktılar’ başlığını atan Sabah, “Onlar, Doğan medyasının ve tetikçi kalemlerinin tüm linç kampanyalarına ve mahalle baskılarına karşı dik durdular ve gelinen noktada haklı çıktılar” dedi.

'Haberde', şu ifadelere de yer verildi; "Onlar, yürütülen ötekileştirme ve itibarsızlaştırma kampanyasının hedefindeydiler. Doğan medyası ve onun tetikçi kalemleri, yazdıkları pek çok yazıda Kaya Çilingiroğlu, Tuğçe Kazaz ve Niran Ünsal'ı yerden yere vurdu. Onları 'yandaş uşağı' olarak lanse ettiler, hor görüp 'Başka adam mı bulamadınız' diye alaya alan yazılar yazdılar. Bu üç isim, tüm aşağılamalara, ağır ithamlara ve hakaretlere rağmen savundukları fikirlerin arkasında durdu, geri adım atmadı."

‘HAKKIMI HELAL ETTİM'
Sabah, üç isme 1 Kasım seçimlerini yorumlatmayı da ihmal etmedi.
Ünsal, "Allah'ın adaleti sandıkta tecelli etti. Piyasalar canlandı, Türkiye şaha kalktı!" yorumunu yaparken; Çilingiroğlu ise, "Halk ne diyorsa o! İstikrarın sürmesi ve piyasaların rahatlaması ülkemiz için çok iyi oldu" dedi. Ünlü 'teorisyen' Kazaz ise, "Bugüne kadar, ağır küfürler ve hakaretlerle bana acımasızca saldıranlar... 1 Kasım hepimize milat olsun. Ben, bugüne kadar bana yöneltilen tüm kötü saldırılar için hakkımı helal ediyorum... Seçim sonuçları milletimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

destan-yazma-sirasi-havuzda-86150-1.***

‘Cesur’lardan inciler

Yaptığı açıklamalarla yandaşlığın bile sınırlarını zorlayan Tuğçe Kazaz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Kaçak Saray’da ziyaret etmiş, üstelik ‘paralel yapı ve CeHaPe zihniyeti’ hakkındaki ‘görüşlerini’ bir kitapta toplamıştı. Gezi’nin ekonomik olarak Türkiye’ye zarar verdiğini söyleyerek tepki çeken Çilingiroğlu da, sık sık “Erdoğan beyefendinin bu ülke için neler yaptığını anlatmaya kalksam; bir gün değil, haftalar sürer” gibi sözlerle Cumhurbaşkanı’na övgüler dizmişti.

Muhafazakâr çıkışlarıyla gündeme gelen, tesettüre girdikten sonra AKP’ye ‘çıplaklık raporu’ sunan Niran Ünsal ise, Erdoğan’a marş bile bestelemişti.