Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İnanıyorum ki, zaferler devam edecek. Afrin'i Menbiç takip edecek. Menbiç'i Kamışlı, Kamışlı'yı Ayn el Arap ve Tel Abyad takip edecek. Tel Abyad'ı Sincar takip edecek ve inşallah Kandille de taçlanacak. Buna yürekten inanıyorum." dedi.

Destici: Afrin'i Menbiç, Menbiç'i Kamışlı, Kamışlı'yı Tel Abyad takip edecek

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Nevruz Bayramı'nın kutlandığını belirten Destici, nevruzun, "Türkiye'nin iç barışı ve Türk milletinin arasındaki fitnenin ortadan kaldırılması adına bir hizmet görmesini" temenni etti.

Konuşmasına Afrin'e değinerek devam eden Destici, "İnanıyorum ki, zaferler devam edecek. Afrin'i Menbiç takip edecek. Menbiç'i Kamışlı, Kamışlı'yı Ayn el Arap ve Tel Abyad takip edecek. Tel Abyad'ı Sincar takip edecek ve inşallah Kandille de taçlanacak. Buna yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.

İTTİFAK YASASI

Destici, seçim güvenliğiyle ilgili yapılan değişikliklerle en çok gündeme getirilen ve tartışılan konuların birincisinin, bundan sonra sandık başkanlarının devlet memurları arasından seçileceği konusu olduğunu belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"İkinci konu filigranlı zarflarda mühür zorunluluğunun sandık kurullarında yapılan mühür zorunluluğunun ortadan kaldırılması, üçüncüsü ise sandıkların belli noktalarda ihtiyaç duyulduğunda birleştirilmesi ya da aynı apartmandaki kişilerin farklı sandıklarda oy kullanmasına imkan verilen düzenlemeler. Şimdi buna başta ana muhalefet partisi olmak üzere itiraz eden diğer muhalefet partilerinin iddialarına baktığımız zaman gerekçelerinin tamamen temelsiz, korkularının da yersiz olduğunu görmekteyiz. Açıkça şunu ifade ediyorum; ana muhalefet partisi, şimdiden 2019'u kaybedeceğini anlamış ve bize göre de mazeret üretmektedir."

(AA)