BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’de partisinin iftar yemeği programında yaptığı konuşmada, "Kılıçdaroğlu diyor ki ben Demirtaş'ı çıkaracağım, diyor, ben Kavala'yı çıkaracağım, diyor. Ben Apo'yu çıkaracağım, demiyor, onu bize söylemiyor açıkta ama HDP'lilere, PKK'lılara onu da söylüyor." dedi.

Kaynak: İHA
Destici'den komplo teorisi: Bize söylemiyor ama PKK’lılara Apo’yu çıkaracağım diyor
FOTOĞRAF: İHA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’de partisinin iftar yemeği programına katıldı. Burada konuşan Destici, gündeme ve seçime dair açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP hakkında da konuşan Destici, “Zaten Sayın Kılıçdaroğlu da, CHP'nin bir Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de zaten Sezgin Tanrıkulu her gün söylüyor, PKK terör örgütü değildir, diyor, PYD terör örgütü değil, diyor. YPG terör örgütü değil, diyor. Ve Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Suriye'nin kuzeyinde yani bizim güneyimizde bir başkası olacağına PYD olsun yani PKK olsun.' Cumhurbaşkanı adayı çıkaran HDP, PKK bugün niye çıkarmıyor? Çünkü anlaştılar.” dedi.

BBP Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “HDP'li Sırrı Sakık, Kılıçdaroğlu'na ne dedi, 'Kapalı kapılar arkasında verdiğin sözleri çık açıkla' dedi. Kendisi de bir kısmını açıkladı. İşte Kılıçdaroğlu diyor ki ben Demirtaş'ı çıkaracağım, diyor, ben Kavala'yı çıkaracağım, diyor. Ben Apo'yu çıkaracağım, demiyor, onu bize söylemiyor açıkta ama HDP'lilere, PKK'lılara onu da söylüyor. Yetmez, yurt dışındaki bütün teröristlerin de tekrar Türkiye'ye dönmesine müsaade edeceğim, diyor. Bunlar Türkiye'nin karışması demek. Bunlar Türkiye'nin istikrarının bozulması demek.”