BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı alan ve Cumhur İttifakı’nda yer alan HÜDAPAR’a ilişkin düşüncelerini yineledi. Destici, HÜDAPAR'ın ‘bir takım düşüncelerine’ katılmadığını söyledi.

Destici, HÜDAPAR'a ilişkin sözlerini yineledi: Bir takım düşüncelerine katılmıyorum

Cumhur İttifakı’nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alan HÜDAPAR ve ittifak tartışmalarına yönelik konuştu.

NTV'den Deniz Kilislioğlu'nun sorularını yanıtlayan DEstici, siyasette süren HÜDAPAR ve ittifak tartışmalarına yönelik soruya “HÜDAPAR'ın bir takım düşüncelerine katılmıyorum. 'Hizbullah terör örgütüdür' demeleri lazım. Türk Bayrağına yeni isimler aramak doğru değil” şeklinde yanıt verdi.

ERDOĞAN'IN SAĞLIK DURUMU

Destici, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık duruma ilişkin, “Hafif bir rahatsızlığı oldu. Dün gayet sağlıklıydı” dedi.

Seçimlere ilişkin “Birinci turda mı biter” sorusuna yanıt veren Destici, "Halkımız kimin çalıştığını, samimi olduğunu görüyor” cevabını verdi. 

Öte yandan Erdoğan’ı destekleme kararı alan ve adayları AKP listelerinden seçime girecek olan HÜDAPAR’a ilişkin Cumhur İttifakı’nda rahatsızlık sürüyor. AKP, MHP ve BBP’den gelen açıklamalarda HÜDAPAR’ın ittifak ortağı olmadığı iddia ediliyor.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu ile pek çok etkinlikte birlikte poz veren Cumhur İttifakı ortakları, partilerinin tabanından gelen tepkileri ortaklığı inkâr ederek yumuşatmaya çalışıyor.