Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından doktorlar ve sağlık çalışanlarının aldığı grev kararı, Cumhur İttifakı içinde farklı şekillerde yankılandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grevin ‘gayri meşru’ olduğunu ileri sürerken, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Tüm kesimler gibi, doktorlarımızın, hekimlerimizin eylem yapması, protesto etmesi demokratik bir haktır” dedi.

Destici ile Bahçeli arasında ‘grev’ uyuşmazlığı: “Protesto doktorların hakkıdır”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı ortaklarından MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile doktorların grevi hakkında farklı görüşleri savundu.

DHA’nın aktardığına göre Ankara’da Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarını ziyaret eden Destici, daha sonra yaptığı açıklamada, Konya Şehir Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından doktorların ve sağlık çalışanlarının uyguladığı grevi, Devlet Bahçeli’nin aksine ‘demokratik hak’ olarak değerlendirdi.

Buna rağmen Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) hedef almayı ihmal etmeyen Destici, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenemediğini kaydederek şunları söyledi:

“MAHCUBİYET İÇİNDEYİZ”

“Bundan dolayı sağlık çalışanlarımıza karşı büyük bir mahcubiyet içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tüm kesimler gibi, doktorlarımızın, hekimlerimizin eylem yapması, protesto etmesi demokratik bir haktır. Ta ki buraya terör örgütünün uzantıları sızmasın ya da onların siyasi partilerinin temsilcileri sızmasın. Tabipler Birliği, ben onlara ‘Türk Tabipler Birliği’ demeyi de yakıştırmıyorum. Sadece 'Tabipler Birliği' diyorum. Onlar 'Türk' kelimesini hak etmiyorlar. Bu, Tabipler Birliği’nin niyeti üzüm yemek değil, niyeti bağcıyı dövmek. Niyeti üzüm yemek olup, demokratik hakkını kullanan ve acısını paylaşan; bu konuda da ilgili kurum ve kuruluşlara yasal çerçeve içerisinde tepkisini koyan her hekimimize ve doktorumuza saygım vardır. Bu da onların en doğal hakkıdır ama dediğim gibi provokasyona, istismara ve devlete, ülkenin ve milletin birliğine kastedenleri buradan ayırıyorum.”

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli, doktorların grevini sert ifadelerle hedefe koymuştu.

TTB için “bölücülüğün aparatı” ifadelerini kullanan Bahçeli, “TTB'nin maksatlı kışkırtmasıyla doktorlarımızın iki gün süreyle boykot yapmalarını çok yanlış buluyor, muayenelerin iptalini de mahsurlu ve gayri meşru bir eylem olarak değerlendiriyorum” demişti.