Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı konuşmasında, "Kemal Bey etnik kökenden bir ayrımcılık ve bir siyasi bölücülük yaptı. Bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür" dedi.

Kaynak: AA
Destici: Kılıçdaroğlu siyasi bölücülük yaptı, herkes Türk'tür

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Büyük Birlik Partisi İstanbul Milletvekili Aday Tanıtım Programı ve Bayramlaşma Programı'nda konuştu.

Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Kemal Bey'in 'Alevi' başlığıyla yaptığı açıklamada telaffuz ettiği 'Alevi olmaz' cümlesini kullanan tek bir Büyük Birlik Partisi mensubu ya da Cumhur İttifakı mensubu olmadı. Peki 'Alevi'den cumhurbaşkanı olmaz ya da Sünniler Alevi bir cumhurbaşkanı adayına oy vermez' diyen kimdi? Bugün tekrar masaya dönen İYİ Partililer'di. Hâlâ onlar İYİ Partide siyaset yapmaya devam ediyorlar.

Kılıçdaroğlu, bizim zenginliğimiz olarak gördüğümüz, etnik kökenden bir ayrımcılık ve bir siyasi bölücülük yaptı. Yaptığı tamamen ayrımcılıktır. Kemal Bey'in bu tür tehlikeli sularda yüzmemesini tavsiye ediyorum. Kılıçdaroğlu bu açıklamayla tüm Alevilerin oyunu almayı hedefliyor. Diğer açıklamasıyla Kürt kardeşlerimizin daha da önemlisi HDP yani PKK'nın siyasi şubesine oy verenlerin tamamının oyunu almaya çalışıyor. Bu çok yanlıştır. İster Kürt, ister Türk, ister Arap, ister Boşnak, ister Alevi, ister Sünni bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür ve birinci sınıf vatandaştır. Hiçbirinin arasında da bir ayrımcılık yoktur."