BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Üsküdar'da bayram namazı sonrasında seçime ilişkin yaptığı açıklamada, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 51-53 arasında olduğunu iddia etti.

Kaynak: AA
Destici'nin iddiası: Erdoğan'ın oy oranı yüzde 51-53 arası
Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Cumhurbaşkanımız, yüzde 51-53 arası bir oyla ilk turda seçimi kazanacaktır. Hem saha sonuçları, hem sahada gördüğümüz bunu gösteriyor" dedi.

Mustafa Destici, Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Camisi'nde bayram namazını kıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Destici, konuşmasında, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 51-53 arasında olduğunu iddia etti.

Destici, "Tabii 14 Mayıs'ta iki sandık gelecek önümüze. Bir sandıkta Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirilecek. Bizim Cumhur İttifakı partilerimizin ortak adayı mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Yani hem AK Parti'nin hem Büyük Birlik Partisi'nin hem Milliyetçi Hareket Partisi'nin hem Yeniden Refah Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı. Biz de seçimin bu ayağında Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de ilk turda seçilmesi için arkadaşlarımızla birlikte sahada tüm gayreti gösteriyoruz. İnanıyorum ki benim sahada da gördüğüm budur. Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 51-53 arası bir oyla ilk turda seçimi kazanacaktır. Hem saha sonuçları, hem sahada gördüğümüz bunu gösteriyor” dedi.

"BARAJA TAKILMIYORUZ"

Seçimin bir de ikinci ayağı olduğunu hatırlatan Destici, "Burada da bizim ittifakımızda olan dört parti de, Büyük Birlik Partimiz de seçimlere kendi logomuzda kendi adaylarımızla giriyoruz. İstanbul'da da 3 seçim bölgesinin üçünde adayız. 1. bölgeden de ben adayım. Yine benimle birlikte orada 34 arkadaşım daha var" diye konuştu.

BBP olarak bugüne kadar aldıkları en yüksek oyu almayı hedeflediklerini ifade eden Destici, "Çünkü 30 yıl sonra ilk defa barajsız bir seçime giriyoruz. Cumhur İttifakı'nın içinde olduğumuz için yüzde 7'lik ülke barajı bizi etkilemiyor. Biz baraja takılmıyoruz. Sadece illerde ya da seçim çevrelerinde milletvekili seçilmeye yetecek kadar oy aldığımızda Büyük Birlik Partisi o ilden ya da seçim çevresinden milletvekili çıkarıyor pek çok seçim çevresinde bunu başaracağımıza inanıyorum" ifadelerine yer verdi.