Michigan Şehir Tarımı İnisiyatifi kentsel tarıma başladığını duyurdu. Kuruculardan Tyson Gresh, büyük şehirlerde yaşayan insanların temiz ve doğal gıdaya ihtiyacı olduğunu kaydetti

Detroit’te kentsel tarım

ABD’de Michigan Şehir Tarımı Girişimi (MİUFİ) kentsel tarıma başladığını duyurdu. Proje sağlıklı ve doğal gıdayı tüketiciye en yakın noktadan ulaştırmakla kalmayacak aynı zamanda yaklaşık iki bin kişiye iş olanağı sağlayacak. Proje sayesinde hem bölge insanları daha uygun fiyattan taze besin satın alabilecek hem de bu satıştan elde edilen gelirler yoksul kişilere dağıtılacak. Michigan Şehir Tarımı İnsiyatifi yalnızca bununla da kalmayıp küçük kent arazilerinin doğru kullanılmasıyla nelerin kazanılabileceğini yetkililere anlatmak istiyor.

‘Temiz gıdaya ihtiyaç var’
İnsiyatifin kurucusu olan Tyson Gersh, 4 yıldır benzer sosyal sorumluluk projeleri yaptıklarını insanların projelerine yoğun talep gösterdiğini projenin kaybedeninin olmadığını söyledi. Ekim alanı olarak oldukça küçük bir alan seçen Gresh , büyük şehirlerde yaşayan insanların temiz ve doğal gıdaya ihtiyacı olduğunu , aynı zamanda varoşlarda yaşayan maddi imkanı olmayan kişilerinde temel ihtiyaçları için paraya ihtiyacı olduğunu, bu tür projelerin sayısı artığı takdirde sorunların azalacağını söyledi . Michigan Şehir Tarımı İnsiyatifi’nin projesi endüstriyel tarımın ilaçlı gıdalarına karşı büyük şehirlerimize örnek olarak doğal ve sağlıklı gıda ihtiyacımızın karşılanmasını ve küçük üreticilerin ekonomik gelire sahip olmasını sağlayabilir. İnisiyatif, boş bir apartman dairesini de hem cafe hem tarımsal ürünlerin paketlemesinde kullanmak amacıyla satın almış bulunuyor.

2011’de kuruldu
Michigan Kentsel Tarım Girişimi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Detroit’in merkezi North End bölgesinde en çok bilinen kuruluşlardan olan Michigan Kentsel Tarım Girişimi ayrıca Livonia, Batı Metro Detroit banliyosunda dea faaliyet yürütüyor.

Michigan Kentsel Tarım Girişimi, Detroit Ortaklığı toplantısında bir araya gelen University of Michigan öğrencileri Tyson Gersh ve Darin McLeskey tarafından 2011 yılında kuruldu, 2012’de resmi olarak kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kayıtlara geçti. Şu anda ilk faaliyetlerin başladığı nokta North End sitesi kentsel bir çiftlik sahası olarak tasarlandı. Detaylı bilgi için; http://www.miufi.org/ sitesi ziyaret edilebilir.

Detroit büyük bir şehir
Detroit, bir milyona yaklaşan nüfusu ile ABD’nin en büyük 11. şehri ve Michigan eyaletinin en büyük şehridir.